Artikelen

Filter
 • Viva zoekt: adoptiemoeders

  Heb jij onlangs een klein kindje (max 4 jaar) geadopteerd? Of zit je nog in de procedure? En vind jij het leuk om te vertellen over jouw keuzes, de ups en downs van adopteren? En om je gezinnetje daarbij te laten fotograferen voor het magazine Viva Mama?

   

  Journalist Drees Koren en fotograaf Floris Scheplitz zijn heel benieuwd naar jou en je verhaal. Ze zoeken diverse adoptiemoeders, en specifieker: adoptiemoeders die zelf ook ooit geadopteerd zijn.

   

  Stuur een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel 06-43998346.

 • Hoe tevreden zijn volwassen geadopteerden met hun adoptie?

   

  Geadopteerd worden uit het buitenland overkomt je als kind. Je hebt hier niets over te zeggen. Maar tegenwoordig zijn veel geadopteerde kinderen volwassen. Zij kunnen nu zelf vertellen hoe het met hen gaat en hoe zij staan tegenover hun adoptie.


  Adoptieorganisaties willen graag weten hoe geadopteerden aankijken tegen hun adoptie. Daarom onderzoekt het ADOC nu via een internetvragenlijst hoe tevreden volwassen geadopteerden met hun adoptie zijn en hoe het met ze gaat. Adoptieorganisaties hebben aan meer dan 5000 adoptieouders brieven en mails gestuurd met de vraag of zij een link naar hun adoptiekinderen willen sturen. Na 4 dagen had al 10% gereageerd. Geadopteerden-organisaties hebben kritisch meegekeken naar de vragenlijst en sturen zelf ook links naar hun contacten.

  Voor het onderzoek willen we de stem van zo veel mogelijk volwassen geadopteerden laten horen. Hoe gaat het met ze, hoe kijken ze aan tegen afgestaan zijn en adoptie, is er adequate hulp wanneer dit nodig is? Ook adoptieouders betrekken we bij het onderzoek. We vragen daarom alle lezers om dit bericht te delen met volwassen geadopteerden en hun adoptieouders.

   

  Meer informatie over het onderzoek

   

  De resultaten zullen gepresenteerd worden op de internationale EurAdopt Conferentie over 'The Relevance of Adoption'. Deze conferentie vindt plaats op 1 en 2 juni in Utrecht. Tijdens de eerste dag van de Conferentie wordt ingegaan op de relevantie van adoptie in landen van herkomst, op de tweede dag op de belangen van geadopteerden en hun adoptieouders in de ontvangende landen. Tijdens de conferentie is veel ruimte voor interactie.

  Meer informatie rond de Conferentie

  Geadopteerde volwassenen en kinderen worden uitgenodigd om in een A4 te schetsen wat adoptie voor hen betekent. Bijdragen worden tentoongesteld tijdens de conferentie. Meer informatie hierover via de ADOC website

 • Rootsfinding reis voor geadopteerde jongeren uit Taiwan

  Dit jaar, in juli en/of augustus, organiseert Cathwel voor de 8e keer een rootsfinding reis voor geadopteerde jongeren uit Taiwan tussen de 18 en 25 jaar. Het is speciaal voor de jongeren die via Cathwel zijn geadopteerd, niet alleen uit Nederland maar uit meerdere landen.

   

  De reis bestaat uit het leren kennen van het land door een korte rondreis en  vrijwilligerswerk in het kindertehuis. Ook is er gelegenheid om, als dat mogelijk is, een ontmoeting met je biologische familie te hebben. De reis bied je de kans om persoonlijk kennis te maken met je geboorteland en door het vrijwilligerswerk (dat bestaat uit het doen van activiteiten met de kinderen) te ervaren hoe het leven in het kindertehuis er aan toe gaat.

   

  In januari hebben we een uitnodiging voor deze rootsreis gestuurd naar een groot aantal mensen, maar helaas hebben we niet van iedereen een recent adres. Heb je belangstelling voor deze reis, neem dan contact op met het RootsTaiwanTeam van Meiling. Zij kunnen je er alles over vertellen en de uitnodiging alsnog toesturen. 

   

  Contact via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.