Artikelen

Filter
 • EuropAdopt - Conferentie op 1 & 2 Juni 2016 in Utrecht

  The relevance of adoption


  Improving the life for children who cannot live with their family


  In deze internationale conferentie wordt in een breed kader geschetst welke rol adoptie kan spelen voor kinderen die niet bij hun familie kunnen wonen. Op 1 juni wordt ingegaan op de rol die adoptie in zendende landen speelt, welke opties er voor kinderen zijn en welke effecten ze hebben. Op 2 juni verdiepen we ons in de behoeftes van geadopteerden na adoptie. Toonaangevende wetenschappers zullen presenteren wat vanuit wetenschap bekend is. Interactie met leden van de adoptiedriehoek zal een grote rol spelen en ook de deelnemers zullen gevraagd worden om actief deel te nemen via een app op hun smartphone.Ook zullen de resultaten van een speciaal voor deze conferentie ontwikkeld onderzoek over de tevredenheid van volwassen Nederlandse interlandelijk geadopteerden gepresenteerd worden.

   

  Stichting Meiling is lid van EurAdopt. Om lid te kunnen worden van EurAdopt moet je aan bepaalde eisen en regels voldoen.  EurAdopt heeft momenteel ledenorganisaties in Oostenrijk, België, Denemarken, Finland, Frankrijk, Duitsland, IJsland, Italië, Luxemburg, Nederland, Noorwegen, Spanje, Zweden en het Verenigd Koninkrijk. Ongeveer 1400 kinderen per jaar krijgen een nieuw thuis door bemiddeling van deze organisaties.
  In Nederland zijn, naast Meiling, ook Wereldkinderen en Stichting Kind en Toekomst lid van Euradopt. Elk jaar wordt er een conferentie georganiseerd door en voor de leden van Euradopt.  Dit jaar vindt de Euradopt Conferentie in Nederland plaats.

   

  Programma:
  Het voorlopige programma kunt u hierlezen. Let op: de voertaal tijdens de conferentie is Engels.


  Inschrijven:
  Wilt u naar de conferentie, dan kunt u hierhet registratieformulier vinden. De uiterlijke inschrijfdatum bij Euradopt is 20 mei. Let op de early bird korting is geldig t/m 20 april.


  Wanneer :
  De conferentie zal plaatsvinden op 1 en 2 juni 2016

  Tijd:           
  Op dag 1 start  het programma om 13.00 uur, u kunt zich vanaf 11.30 uur registreren. Lunch: 12.00 uur.
  Op dag 2 start het programma om 9.00 uur, registratie om 8.30 uur.

  Waar:
  Janskerk, Janskerkhof 26, Utrecht


  Bereikbaarheid
  U kunt vanaf Utrecht centraal station lopen (15 minuten) of een bus nemen naar bushalte Janskerkhof. U kunt hieruw reis plannen. Parkeren kan bij parkeergarage Centrum-Oost, Vredenburg of op het Janskerkhof
  Als u wenst te overnachten, kunt u een hotelkamer boeken via NH-Hotels.

  Diner
  Het diner zal op 1 juni worden gehouden in het museum Speelklok. Het museum bezit een collectie automatisch spelende muziekinstrumenten, waarvan de meeste nog steeds in werking zijn en dus muziek kunnen maken.

   

  Meer informatie kunt u vinden op www.euradopt.org

   

  Namens EurAdopt:
  Wereldkinderen, Kind en Toekomst, Meiling en ADOC

   

   

  Oproep: Wie maakt iets bijzonders voor de conferentie van EurAdopt?
  EurAdopt is een vereniging van adoptieorganisaties, die opkomt voor de belangen van geadopteerde kinderen zoals jij. Eens in de twee jaar komen de leden bijeen om onderwerpen die met adoptie te maken hebben te bespreken. In 2016 vindt deze bijeenkomst in Utrecht plaats.

  Jongens en meiden, de commissie die de conferentie voorbereidt, wil jullie vragen om een tekening, verhaal, gedicht of collage te maken (met als thema) over Adoptie: "Wat betekent dit voor jou?".  Dit wordt dan opgehangen in de Janskerk waar de bijeenkomst wordt gehouden.

  Deze tekening, gedicht, verhaal of collage kun je opsturen naar Wereldkinderen, t.n.v. Irene van Ark en Ingrid Levert.