Nieuwtjes

Op 1 november – in de Week van de Pleegzorg – verschijnt 'Dit huis is een thuis - Opgroeien in een multicultureel adoptie- of pleeggezin'.

 

In zestien verhalen vertellen jongeren van vijftien tot twintig jaar over hun ervaringen met het opgroeien in een multicultureel adoptiegezin, pleeggezin of gezinshuis. De fotoportretten geven een inkijkje in hun huiskamers. De niet-westerse culturele achtergrond van de jongeren in dit boek is divers – onder andere China, Curaçao, Ethiopië, Guinee, Haïti, Suriname, Taiwan, Turkije en Zuid-Afrika. De verhalen worden gevolgd door een hoofdstuk over opvoeden in een multicultureel gezin vanuit het perspectief van wetenschappelijk onderzoek en de praktijk.

 

De boekpresentatie is op 1 november en je bent van harte uitgenodigd om daarbij te zijn! Aanmelden kan via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

De boekpresentatie is op de Universiteit Leiden, in het Pieter de la Courtgebouw, Wassenaarseweg 52, 2333 AK Leiden.

 

Hartelijke groet, namens de auteurs en fotograaf,
Prof.dr. Femmie Juffer, Universiteit Leiden

Het forum Adoptieoudersonline is voortaan open voor alle adoptieouders met kinderen in de leeftijd tot 18 jaar. Op het forum delen nu ruim 1.100 adoptieouders hun ervaringen, zorgen én tips rond de opvoeding met elkaar in een veilige, besloten omgeving. Wat het forum verder uniek maakt, is dat nazorgmedewerkers van Stichting Adoptievoorzieningen vanuit hun deskundigheid aanvullend advies kunnen geven. Meer lezen