Ouders gezocht

Het Taiwanteam is op aanvraag van één van onze contacten in Taiwan, op zoek naar ouders voor een kind van 4,5 jaar oud.

Het betreft een kind met een (zware) sociaal belastte achtergrond en een visuele beperking ten gevolge van een aangeboren oogaandoening (persisterend hyperplastisch primair glasvocht) met als gevolg daarvan wazig zien, “lui oog” beiderzijds, scheelzien en nystagmus. Mensen met deze (zeldzame) oogaandoening zullen nooit een volledig normaal zicht ontwikkelen, maar de mate van uiteindelijke visuele beperking varieert en is nog niet te voorspellen. Momenteel heeft het kind een bril en is de visus dusdanig dat het zijn ontwikkeling niet in de weg staat.

Er is tevens sprake van een zowel cognitieve als motorische ontwikkelingsachterstand, waarvoor het kind therapie krijgt en sindsdien goede vooruitgang maakt.

Het kind zal in de toekomst onder controle en behandeling bij een oogarts blijven.

Daarnaast het het kind extra ondersteuning nodig m.b.t. zijn ontwikkelingsachterstand. Mogelijk is speciaal onderwijs geïndiceerd, dan wel onderwijs aangepast op het gezichtsvermogen.

 

Staat u open voor dit kindprofiel en heeft u toestemming, beschreven in het gezinsrapport, voor een combinatie van bovengenoemde special needs dan nodigen wij u van harte uit contact op te nemen met het Taiwanteam (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)