Filter
 • UAI Buddytraining 20 februari en 5 maart 2016

  Op 20 februari en 5 maart 2016 gaat UAI opnieuw een buddytraining geven in het kader van het buddytraject.  Buddytraject is een soort maatjeswerk waarbij geadopteerde elkaar ondersteunen in de weg die ze gaan. Voor dat iemand buddy kan worden dienen ze de buddytraining te volgen die bestaat uit 2 trainingsdagen. Kortheidshalve verwijs ik u door naar de uitnodigingmet daarbij de data van de training.

 • Wijziging spreker informatie-avond vrijdag 22 januari 2016 ivm ziekte.

  Wij zijn zeer verheugd te kunnen melden dat Gera ter Meulen, ADOC coördinator, de presentatie van deze avond zal verzorgen.

   

  Het lijkt aan de orde van de dag… teruggaan naar het land van herkomst van je kind(eren). Maar wat kan je verwachten? Wat gebeurt er met jullie wanneer je de oorspronkelijke familie van je kind leert kennen? En wat doet het de familie in het land van herkomst? Wat is er bekend over open adopties, wat zijn succesfactoren en wat zijn risicofactoren? Een ding is zeker: elk land, ieder kind, elk verhaal, iedere behoefte, ieders reismogelijkheid is anders… maar voor iedereen geldt dat een goede voorbereiding essentieel is.

  Gera ter Meulen werkte vroeger bij Meiling en is nu coordinator bij het ADOC – Kenniscentrum voor Adoptie en Pleegzorg, aan Universiteit Leiden. Zij verzamelt relevante wetenschappelijke artikelen over adoptie en pleegzorg en maakt deze toegankelijk voor de praktijk via de website www.adoptionresearch.nl en Nieuwsflitsen. Bovendien doet zij onderzoek naar vraagstukken uit de praktijk via bijvoorbeeld literatuuronderzoek en enquete onderzoek. Zij is met haar familie op rootsreis geweest toen haar dochter 11 was en is vorig jaar terug geweest met haar dochter en vriend, om op zoek te gaan naar familie. Gera zal iets vertellen over hun ervaringen en vervolgens over wat vanuit wetenschappelijke literatuur bekend is over open adopties.

  Een thema wat geheel aansluit bij het overige programma van deze avond.

   

  Mocht u komen, maar heeft u zich nog niet aangemeld, Wilt u dit dan kenbaar maken op de link op deze website van de informatieavond onder het kopje Agenda.

  Tot vrijdagavond!

 • China-dag 13 februari 2016

  8 februari 2016 is het Chinese Nieuwjaar en begint het jaar van de aap. Dit wordt niet alleen in China maar inmiddels overal in de wereld uitgebreid gevierd. In Den Haag staat 13 februari in het teken van het Chinees Nieuwjaar. Er is de landelijke viering van het Chinees Nieuwjaar in het Stadhuis en de China-dag in het JoHo-center aan de Paviljoensgracht 18.

  De China-dag 2016 wordt georganiseerd door China Inside, Mingbai en JoHo en vindt plaats in het JoHo- center aan de Paviljoensgracht 18 in Den Haag. Tijd: 10.00-18.00 uur
  De gehele dag kan je de stands van de diverse deelnemers bezoeken, daarnaast is er een programma van gratis presentaties over een breed scala van onderwerpen.

  De deelnemers:
  -    Mingbai
  -    China Inside; Chinese taalles, vrijwilligerswerk en culturele activiteiten in Beijing
  -    Your Planet; reisorganisatie
  -    Lotus-tours; maatwerkreizen & rootsreizen
  -    Chinese College Nederland; Chinese taallessen in Nederland
  -    Globi; Scholenuitwisseling met China & India
  -    China Plus; programma’s voor au pairs en docenten engels in China
  -    Alex van Egmond; schrijver ‘Een Gouden Week van Gietijzer’
  -    Henk Lindner; schrijver & China-fietser
  -    City Mondial; rondwandeling door China Town, de Wagenstraat, Den Haag
  -    Zaiton; webshop met oa boeken en kado-artikelen
  -    Jojama; sieraden

  Presentaties: Chinees Nieuwjaar (China Inside) – Hoe schrijf ik een reisgids (Mingbai) – Fietsen in China (Henk Lindner) – Reizen naar China (Lotus-tours) – Scholenuitwisseling met China (Globi) – Werken in China (China Plus)
  Wil je een van de presentaties  bijwonen dan is aanmelden gewenst maar niet verplicht.

  De bezoekers
  Iedereen met belangstelling voor China is welkom! Heb je plannen om voor kortere of langere tijd naar China te gaan? Op reis, aan het werk of algemene interesse in de Chinese cultuur? Op de China-dag 2016 vindt je zeker leuke en nuttige informatie.

  Monique Groeneveld (China Inside) & Inge Jansen (Mingbai)
  Meer informatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 • LAVA thema avond 'Roots: hoe ga je daar mee om?'

  Op 10 februari 2016 organiseert LAVA weer een themabijeenkomst voor adoptieouders en anderen die geïnteresseerd zijn in adoptie. Dit keer met de lezing 'Roots: hoe ga je daar mee om?' door Rini van Dijkhuizen, ontwikkelingspsycholoog en zelf geadopteerd

   

  Zie de bijgevoegdeuitnodiging voor meer informatie.

 • Oproep foto's voor fotoalbum voor China

  Beste China-families,

   

  Voor de Chinese adoptie autoriteit CCCWA willen we een fotoboek maken van de kinderen die via Stichting Meiling naar Nederland zijn gekomen.

  Al eerder hebben we met uw hulp, zo'n boek kunnen samenstellen en we merken dat directie en personeelsleden van CCCWA dit bijzonder op prijs stellen en genieten van de mooie foto's en kinderen.

  Vlak voor Chinees Nieuwjaar (8 februari) gaan we het overhandigen in Beijing.

   

  En dus roepen we u op om per e-mail een foto aan te leveren van uw zoon of dochter. Kinderen samen op één foto mag natuurlijk ook. Zwart-wit of in kleur maakt voor ons niet uit, maar we kunnen alleen foto's verwerken in een JPG extensie van ongeveer 0,5 mb tot 1,5 mb.

  Graag uw foto vóór 25 januari 2016 versturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. onder vermelding van de geboortedatum. In verband met de privacy worden de foto's alleen gebruikt voor dit fotoboek en daarna direct verwijdert.

   

  We hopen op een grote hoeveelheid leuke, grappige en mooie foto's. Het zou ook fijn zijn als er kinderen in het boek komen die al wat langer in Nederland zijn. Dus geef dit bericht a.u.b. door aan adoptiefamilies in uw omgeving en/of kennissenkring!

   

  Chinateam, Stichting Meiling