Filter
 • Chinees Herfstfeest 5 november

  De Vereniging Nederland-China organiseert dit jaar een Mid-Herfst feest in Den Haag met extra aandacht voor adoptie vanuit China. Tijdens dit festival kunt u genieten van Chinese muziek, dans en hapjes, terwijl adoptieouders en kinderen zullen vertellen over hun ervaringen.

   

  Zie voor programma de flyer

 • Eerste resultaten tevredenheidsonderzoek volwassen geadopteerden

   

  "Het is belangrijk om adoptie ook in het positieve te kunnen zien"...

   

  ...schreef een van de geadopteerden aan het eind van de vragenlijst naar tevredenheid van volwassen interlandelijk geadopteerden in Nederland. En het lijkt erop dat de meeste volwassen geadopteerden zo over hun adoptie denken: de deelnemers aan het onderzoek waren gemiddeld tevredener met hun leven dan de gemiddelde Nederlander.

  Doordat de link naar de vragenlijst van het onderzoek verspreid was via adoptieouders, via geadopteerdenorganisaties en via social media, werd een brede, gevarieerde groep geadopteerden benaderd - ook diegenen die niet geïnteresseerd zijn in hun adoptie en diegene die geen contact met hun adoptiegezin hebben. Hun leeftijd lag tussen de 18 en 55 jaar.

  De groep geadopteerden die voor 1978 geadopteerd waren, bleek het minst gelukkig te zijn met hun adoptie. Dit komt waarschijnlijk doordat adoptie destijds minder was gereguleerd, adoptieouders minder voorgelicht waren en doordat men nog nauwelijks kennis had van consequenties van afstand en adoptie. Dit betekent niet dat geadopteerden ongelukkiger worden naarmate ze ouder worden. Wanneer geadopteerden anders gaan denken over adoptie, blijkt dit voor het merendeel een positieve verandering te zijn.
  Niet iedereen is tevreden met adoptie en leven - door alle vragen heen blijkt rond de 10 procent niet gelukkig te zijn - met afstand, adoptiefamilie, verplaatst zijn naar een ander land. Sommigen lijden continu onder hun afstand en adoptie, maar anderen zien adoptie als een gegeven, waarbij je zelf iets van je leven moet maken.
  Een groot deel van de geadopteerden is erg gelukkig met adoptie, sommigen hebben ook zelf geadopteerd. De meeste geadopteerden hadden een goed band met hun adoptieouders - dit bleek een belangrijke factor te zijn voor tevredenheid met het leven.

  De presentatie van de resultaten van het onderzoek op het EurAdopt congres leidde tot emotionele discussies - aanwezige geadopteerden herkenden zich niet in de resultaten. De geadopteerden-organisaties UAI en SIG zijn daarom gevraagd om nog eens samen naar de resultaten te kijken.

  Via onderstaande link kunt u meer resultaten van het onderzoek vinden. In de loop van 2016 worden de resultaten van de vragenlijsten verder geanalyseerd - ook de open vragen en de antwoorden van de 1100 adoptieouders die een korte adoptieoudervragenlijst hebben ingevuld.

   

  Naar de resultaten

 • Chinees adoptiekind als spreker gezocht

   

  De Vereniging Nederland China (VNC) organiseert een bijeenkomst voor en door adoptie-ouders en Chinese adoptiekinderen. De bijeenkomst vindt plaats op zaterdag 5 nov a.s. in Den Haag. Behalve de ouders willen we ook het woord geven aan de kinderen. We zijn nog op zoek naar Chinese-adoptiekinderen die het leuk vinden te komen vertellen over hun relatie met China. Leeftijd maakt niet uit, zolang je graag je verhaal wil delen.

   

  Ben je geïnteresseerd/is uw kind geïnteresseerd? Neem dan zo snel mogelijk contact op met één van de mobiele nummers 06-43705669 (Marlene Tjon) of 06-13740260 (Tik Ong).Een mail sturen mag ook: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 • Kennismiddag adoptiekind op de basisschool

  IK GA NAAR SCHOOL
  EN IK NEEM MEE...

  Is het ADHD of heeft zijn gebrek aan concentratie te maken met zijn adoptieachtergrond? Op het schoolplein gaat hij steeds vechten en is daar totaal niet op aanspreekbaar; hoe gaan we hiermee om? Is een IQ-test wel zinvol  in het eerste jaar na adoptie? Gewoon overgaan naar groep 3 of toch beter laten doubleren?
  Vragen waar IB’ers, leerkrachten, ouders en hulpverleners van adoptiekinderen regelmatig mee te maken krijgen.

  Op vrijdag 4 november organiseert Stichting Adoptievoorziening de jaarlijkse kennismiddag waarbij ze dieper in gaan op de vraag wat adoptiekinderen nodig hebben om zich op de basisschool optimaal te ontwikkelen. Met een lezing van Leony Coppens, klinisch psycholoog en auteur van het boek ‘Lesgeven aan getraumatiseerde kinderen’ en praktijkvoorbeelden van onze video-interactiebegeleiders.

   

  Klik hiervoor het volledige programma en aanmelding.