Filter
 • Oproep voor een kindje uit Suriname

  Meiling is op zoek naar geschikte ouders voor een jongetje van 6 jaar uit Suriname. Hij is links gehoorgestoord en spreekt (nog) niet of nauwelijks. Volgens het laatste psychologische rapport begrijpt hij wel goed wat er tegen hem gezegd wordt. Hij is vrolijk, zit vol energie en heeft een duidelijke wilsontwikkeling. Hij heeft een korte aandachtsboog en is snel afgeleid. Zijn begripsvermogen wordt redelijk goed genoemd. Momenteel is er een forse achterstand in de taalontwikkeling. Ook op sociaal emotioneel- , cognitief- en motorisch gebied zijn er grote achterstanden. Het is nu nog niet te beoordelen of hij in staat is om deze achterstanden in te halen.

   

  We zijn op zoek naar ouders die een geldige beginseltoestemming hebben en die in hun raadsrapport hebben staan dat een special needs-kindje van deze leeftijd en met deze cognitieve en motorische achterstand welkom is en die affiniteit hebben met kinderen die met name op spraakgebied fors achterlopen.

   

  Voor vragen of meer informatie over dit kind kunt u per e-mail contact opnemen met de Meiling infolijn: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

   

  Surinameteam

 • Informatie voor aanmeldingen adoptie uit China

  Zoals wij al eerder op de website en in de Meiling mailing aangaven zien wij het aantal bemiddelbare kinddossiers uit China teruglopen.
  Uit gesprekken met directeuren van kindertehuizen is ons gebleken dat de veranderingen in China er voor zorgen dat medische hulp voor meer mensen bereikbaar is hierdoor kunnen meer kinderen met een special needs bij hun biologische familie opgroeien. Ook neemt het aantal binnenlandse adopties toe omdat meer echtparen in China open staan voor het adopteren van een kindje, al dan niet met een special needs. Deze ontwikkelingen vinden wij erg positief.

  De kinderen die op dit moment voor adoptie in aanmerking komen zijn vooral kinderen ouder dan 24 maanden en met een zwaar medisch dossier.
  Hierdoor moeten wij nog strenger zijn bij het beoordelen van nieuwe gezinsrapporten.

  In principe kunnen wij op dit moment alleen bemiddelen voor mensen die open staan voor een kindje tot MINIMAAL 36 maanden met een zwaar medisch dossier. In heel bijzondere situaties, bijvoorbeeld a.s. adoptieouders die open staan voor een kindje met een neurologische afwijking, ernstige achterstand in ontwikkeling waarvan niet bekend is of deze is in te lopen (psychisch en/of motorisch) kunnen wij beslissen om hier van af te wijken.

  Wilt u meer informatie of heeft u vragen dan kunt u contact opnemen met het Chinateam Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 • Resultaat oproep special need kindje China

  Begin september plaatsten we een oproep via deze website voor een kindje uit China. Daar hebben we veel positieve reacties over ontvangen. De Meiling China-families hebben we al telefonisch geïnformeerd maar ook de andere families willen we op deze manier graag laten weten dat het kindje inmiddels geplaatst is. We zijn erg blij dat dit gelukt is en willen iedereen bedanken voor de positieve reacties.

  Chinateam Meiling

 • Gasten uit China

  Op verzoek van de Chinese adoptie autoriteit CCCWA ontvangen we op de Meilingdag twee mensen uit China die verbonden zijn aan het Lianyuan City Social Welfare Institute in de provincie Hunan en het Zunyi City Social Welfare Institute in de provincie Guizhou.

  Tijdens de inloopspreekuren om 11:00 uur en 15:00 uur kunt u hen ontmoeten.

 • Standhouders Meilingmarkt

  Zaterdag 17 september is er op de Meilingmarkt weer van alles te beleven.

  De volgende standhouders zijn aanwezig:
  Mei things // Boekentafel // Projecthulp Taiwan // Basic Trust // Stichting Adoptievoorzieningen // PANGEA Travel // China Inside // Lotus Tours // Henry Wang // Stichting Zorg samen voor Suriname // Kalligrafie Mei Aoi // Adoc // ShopAdopt.com // Box of Memories // Maureen Welscher // Sierdaden // Stichting Care4Tina // Merevaik // Schmink with Joy.

  Breng zaterdag dus zeker een bezoekje aan de Meilingmarkt, dit kan van 11.00 – 13.00 uur en van 14.00 – 16.00 uur. U vindt de Meilingmarkt in het Zomertheater!

  Graag tot ziens op de Meilingdag in Duinrell!


  Heeft u speelgoed en/of kleding dat u niet meer gebruikt? Lever het ’s ochtends, bij aankomst in het park, in voor de Stichting Zorg samen voor Suriname. Er is een speciaal (herkenbaar) inleverpunt op de Meiling-parkeerplaats.

 • Bestellen Meilingdag e-tickets

  Bestel uw Meilingdag e-tickets

   

  Heeft u ze al in huis? Uw e-tickets voor de Meilingdag op zaterdag 17 september? Dit jaar ontmoeten we u graag in Attractiepark Duinrell in Wassenaar.
  Als activiteitencommissie hebben we er hard aan gewerkt om weer een leuke dag te organiseren, waar zowel voor jong als oud van alles te beleven is. Naast de attracties die het park biedt, is er natuurlijk weer de vertrouwde Meilingmarkt. Leuk om nog even wat cadeautjes in te slaan of informatie op te halen. En natuurlijk kunt u deze dag onze vrijwilligers en buitenlandse gasten ontmoeten. Liever wat langer van Duinrell genieten? Boek dan een van de aantrekkelijke verblijfsarrangementen en overnacht twee nachten op het park.

   

  Bestel uw Meiling-tickets en profiteer van de aantrekkelijke korting. Op vertoon van uw Meiling-ticket ontvangt u ’s ochtends ook nog eens een gratis kopje koffie of thee. Natuurlijk is er ook iets lekkers voor uw kinderen. Zo begint u de dag goed. Graag tot de 17e!

 • Oproep special need kindje China

  Van de Centrale autoriteit in China, CCCWA hebben we een kinddossier ontvangen van een kindje van bijna 2 jaar oud met een anusatresie.
  Daarbij was een fistel naar de blaas aanwezig, maar deze is waarschijnlijk opgeheven.  Het kindje heeft geen stoma meer.
  Het kindje is nog niet zindelijk voor ontlasting, maar heeft wel 2x per dag ontlasting en niet de hele tijd door wat positief is voor de kans op zindelijkheid. Groei en ontwikkeling is normaal, waarbij het kindje wel iets later is gaan lopen, maar dit valt binnen de norm; zeker ook omdat er twee  operaties hebben plaats gevonden.

  We zijn op zoek naar ouders die een geldige beginseltoestemming hebben en die in hun raadsrapport hebben staan dat een special needs kindje welkom is. Neem voor meer informatie alstublieft  contact met ons op via de Meiling infolijn, per e-mail:  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

  Het China team