Filter
 • Reactie gezamenlijke vergunningshouders op beleidsreactie staatssecretaris

  Verklaring samenwerkende vergunninghouders n.a.v. het verschijnen van de beleidsreactie van Staatssecretaris Dijkhoff t.a.v. de Toekomst van Interlandelijke Adoptie

   

  Noot vooraf; deze verklaring mag alleen en uitsluitend integraal gebruikt worden

   

  De vergunninghouders interlandelijke adoptie hebben op 31 januari 2017 het beleidsadvies van de Staatssecretaris van Veiligheid en Justitie ontvangen.


  De vergunninghouders zijn content met de inhoud en de genuanceerde toon van dit beleidsadvies aan de Voorzitter van de Tweede Kamer en het behoud van internationale adoptie als optie voor kinderen.


  In afwachting van de uitkomst van de hoorzitting die de Tweede Kamer gaat organiseren over dit onderwerp laten de vergunninghouders hierbij alvast weten dat zij graag meedenken over de wijze waarop een aantal voorgestelde maatregelen in de praktijk invulling gaat krijgen en welke eisen dat gaat stellen aan de betrokken ketenpartners en de, in de beleidsreactie genoemde, overige instanties.


  Namens de samenwerkende vergunninghouders (Vereniging Wereldkinderen, Stichting Kind en Toekomst, de Nederlandse Adoptie Stichting, Stichting Meiling en Adoptiestichting A New Way),

   

  Sanne Buursink-de Graaf
  Voorzitter

 • Kinddossiers vanuit Taiwan van oudere kinderen(>36 maanden)

  Het Taiwanteam krijgt in toenemende mate kinddossiers aangeboden vanuit Taiwan van oudere kinderen(>36 maanden) waar we geen ouders voor hebben op onze wachtlijst. Het gaat hierbij soms ook om siblings. Het betreft vaak kinderen met een sociaal belastte achtergrond(drugs/alcoholgebruik, psychiatrische aandoening/verstandelijke beperking geboortefamilie etc) maar waarbij sprake is van een normale ontwikkeling of een lichte ontwikkelingsachterstand. Ook hepatitis is een aandoening die we in toenemende mate zien.

  Pleegzorg is een ontwikkeld begrip in Taiwan en ook de tehuizen zijn kwalitatief goed. Dat betekend dat de kinderen in de meeste gevallen de zorg en therapie hebben gekregen die nodig was.

  Heeft u een geldige beginseltoestemming en een gezinsrapport waarin bovenstaande items staan beschreven dan nodigen we u van harte uit om contact op te nemen met het taiwanteam(Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)

 • RootsReisTeam Taiwan aanwezig op informatieavond

  Op vrijdag 3 februari 2017 is de Meiling-informatieavond. Ook het RootsReisTeam voor Taiwan is aanwezig. Heeft u plannen voor een rootsreis naar Taiwan, dan kunt u na de presentatie over spraak- en taalontwikkelingen, al uw vragen aan ons stellen. Dat is vanaf 21.15 uur.

  Inmiddels zijn ook de voorbereidingen voor de rootsreis van Cathwel voor jongeren tussen 18 en 25 jaar weer gestart. De uitnodigingen zijn verstuurd. Speciaal voor jullie is ook een deelnemer die deze reis in 2016 heeft gemaakt aanwezig. Heb je vragen of wil je iemand spreken die ervaring heeft met deze reis, kom even naar ons toe.

   

  Gerdine en Ellen