Filter
 • Uitnodiging jongerenreis 2018

  Aan jou en je ouders,
  Cathwel Service organiseert dit jaar voor de 10de keer een rootsfinding reis voor geadopteerde jongeren tussen de 18 en de 25 jaar.


  De reis zal bestaan uit het leren kennen van het land door een korte rondreis en  vrijwilligerswerk in het kindertehuis. Ook is er gelegenheid om, als dat mogelijk is, een ontmoeting met je biologische familie te hebben. De reis bied je de kans om persoonlijk kennis te maken met je geboorteland en door het vrijwilligerswerk (dat bestaat uit het doen van activiteiten met de kinderen) te ervaren hoe het leven in het kindertehuis er aan toe gaat.
  Namens de Stichting Meiling benaderen wij jou met de vraag of je belangstelling hebt om deel te nemen aan deze reis.

   

  Op reis?
  De reis wordt als groep gemaakt. Door Cathwel worden jongeren uit diverse landen uitgenodigd. Tijdens deze periode verblijf je in het Jonah House en is er begeleiding vanuit Cathwel. In het Jonah house delen de jongeren die deelnemen aan de rootsfindingreis een aantal appartementen met elkaar. Er gaat geen Nederlandse begeleiding mee. Als er voor de reis gekozen wordt betekent dit dat er voor het volledige programma gekozen wordt.

  Wanneer?   
  De reis vindt plaats in juli of augustus voor een periode van 2 weken.  De data staan bij Cathwel nog niet vast omdat ze willen inventariseren wanneer de meeste jongeren kunnen reizen. Cathwel heeft aangegeven dat de exacte datum begin april kan worden vastgesteld als alle aanvragen binnen zijn. Wij zullen zodra we hier nieuws over hebben contact opnemen met de deelnemers aan deze reis.

   

  Kosten?
  Het vliegticket van de reis komt voor rekening van jezelf, de kosten variëren van ongeveer   € 1.200,- tot € 1.400 per persoon. De rondreis, het verblijf en de verzekering in Taiwan wordt door Cathwel verzorgd. Zakgeld voor leuke souvenirs en dergelijke is wel handig en is ook voor je eigen rekening.

   

  Roots
  Je mag aangeven of je een ontmoeting wilt met je biologische familie in Taiwan. (Dit moet je aangeven in het aanmeldingsformulier dat je via ons kan krijgen als je de reis wilt gaan maken). De maatschappelijk werkster van Cathwel zal, indien mogelijk, contact zoeken met je biologische familie. Als het tot een ontmoeting komt dan word je begeleid door de maatschappelijk werkster van Cathwel. Ook is het de bedoeling dat je een lijstje met vragen voor je biologische familie naar Taiwan stuurt. Hier hoor je later meer over, maar dan kan je er alvast over na gaan denken.

  Engelse taal:
  Het is wel belangrijk dat je de Engelse taal verstaat en spreekt. Dit is een voorwaarde om mee te mogen. Als je twijfelt of je Engels voldoende is, neem dan even contact op.

  Wil je graag in groepsverband een bezoek van twee weken aan je geboorteland brengen? Spreek en versta je Engels? Vind je het leuk om in contact te komen met andere geadopteerde jongeren uit Taiwan? Heb je ongeveer EUR 1200,-- over voor een vliegticket? Meld je dan aan!

  Vragen:
  Ongetwijfeld heb je nog vragen over de reis, neem gerust contact met ons op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

  Deze uitnodiging:
  Het kan zijn dat je deze uitnodiging al eerder hebt ontvangen en toen nog geen interesse had, dan is dit nu misschien veranderd en heb je nu wel iets aan deze uitnodiging. Graag krijgen we toch even een reactie, ook als er geen belangstelling is voor dit jaar.
  Wil je in het vervolg deze uitnodiging niet meer ontvangen, laat dit dan even per email aan ons weten, dan kunnen we daar rekening mee houden.
  Als uw kind niet in staat is om te reizen vanwege fysieke - , medische -  of andere redenen, dan vernemen wij dat graag en passen wij dit in ons systeem aan. Buiten naam/adres/woonplaats/geboortedatum hebben wij geen kindspecifieke gegevens tot onze beschikking.

  Belangstelling? Laat het weten!
  De aanvraag moet uiterlijk eind feburari bij Cathwel zijn om een definitieve datum te kunnen vaststellen. Laat daarom zo snel mogelijk weten of  je zin hebt, dan kunnen we je een aanvraag formulier en verdere informatie toe sturen.

  Met vriendelijke groet,
  RootsTeamTaiwan

  Marijke ter Harmsel/ Gerdine Kwakernaak
  Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 • Chinees Nieuwjaar 2018, gezinsbijeenkomst

 • Zorgen voor getraumatiseerde adoptiekinderen

  Voor de cursus ‘Zorgen voor getraumatiseerde adoptiekinderen’ die begint op 23 april as, zijn nog plaatsen vrij. Ouders krijgen handvatten om beter met heftig gedrag van hun kind om te gaan en om aan herstel te werken. Meer informatie en aanmelden

 • Vacature Commissie Donateursactiviteiten

  Organisatietalent gezocht!

   

  De Commissie Donateursactiviteiten is op zoek naar enthousiast personen (m/v) die ons team willen versterken. Wij organiseren voor en in samenwerking met het bestuur van de Stichting Meiling tenminste 2 informatieavonden en de jaarlijkse Meilingdag.

  Hiervoor wordt een aantal keren per jaar (8x) vergaderd in de avonduren en daarnaast worden voor de Meilingdag een aantal pretparken/dierentuinen bezocht. Het team bestaat momenteel uit 5 personen. Twee vrijwilligers gaan stoppen met hun werk. Dus ben je creatief, een teamplayer, communicatief ingesteld, initiatiefrijk en heb je organisatietalent en goede ideeën, dan komen we graag in contact met je.

   

  Wat hebben we nodig:

  • Minimaal Hbo denk – en werkniveau
  • Bij voorkeur iemand  met eigenschappen zoals:
   • Creatief
   • Teamplayer
   • Communicatief
   • Initiatiefrijk
   • Organisatietalent
   • Goede ideeën

  Wat bieden wij:

  • Uitdagend en afwisselend werk in een organisatie met zeer veel betrokkenen en gemotiveerde mede-vrijwilligers

  Gemiddelde tijdsbesteding:

  • 2-3 uur per week (afhankelijk of er een vergadering is)

  Stuur je motivatie en/of voor meer informatie naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.