Filter
 • Ouders gezocht

  Het Taiwanteam is op aanvraag van één van onze contacten in Taiwan, op zoek naar ouders voor een kind van 4,5 jaar oud.

  Het betreft een kind met een (zware) sociaal belastte achtergrond en een visuele beperking ten gevolge van een aangeboren oogaandoening (persisterend hyperplastisch primair glasvocht) met als gevolg daarvan wazig zien, “lui oog” beiderzijds, scheelzien en nystagmus. Mensen met deze (zeldzame) oogaandoening zullen nooit een volledig normaal zicht ontwikkelen, maar de mate van uiteindelijke visuele beperking varieert en is nog niet te voorspellen. Momenteel heeft het kind een bril en is de visus dusdanig dat het zijn ontwikkeling niet in de weg staat.

  Er is tevens sprake van een zowel cognitieve als motorische ontwikkelingsachterstand, waarvoor het kind therapie krijgt en sindsdien goede vooruitgang maakt.

  Het kind zal in de toekomst onder controle en behandeling bij een oogarts blijven.

  Daarnaast het het kind extra ondersteuning nodig m.b.t. zijn ontwikkelingsachterstand. Mogelijk is speciaal onderwijs geïndiceerd, dan wel onderwijs aangepast op het gezichtsvermogen.

   

  Staat u open voor dit kindprofiel en heeft u toestemming, beschreven in het gezinsrapport, voor een combinatie van bovengenoemde special needs dan nodigen wij u van harte uit contact op te nemen met het Taiwanteam (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)

 • Donatie van Sem aan CSS

   

  Afgelopen week heeft Sem Wetzels - namens een aantal sponsoren - een donatie gedaan aan CSS, kindertehuis in Taiwan. Sem overhandigde de directie van CSS een aantal cheques, met prachtige bedragen voor de volgende projecten: babyvoeding, schoeisel en kleding voor verzorgend personeel, therapie voor de kinderen in het tehuis, huidverzorging. Net zoals Projecthulp Taiwan is ook CSS heel blij en verrast met deze prachtige bedragen en natuurlijk zijn we heel trots op Sem die deze acties - samen met zijn ouders - heeft geïnitieerd.

   

  Projecthulp Taiwan bedankt de opa`s en oma`s van Sem en Meike, het Zuyderland MC (locatie Heerlen, laboratorium medische microbiologie), Dr. Els de Brauwer, bezoekers en deelnemende leerlingen aan de Culturele Avond 2018 en de directie van het Sint-Janscollege te Hoensbroek, de Frans Gijzelsstichting/Rotary Parkstad Heerlen en Bassischool De Bron Neerbeek voor alle donaties. Echt geweldig!

   

  Wilt u ook iets betekenen voor de kinderen in de kindertehuizen van CSS of Cathwel? Neem contact met ons op, we helpen u graag verder:

  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via een persoonlijk bericht.