Filter
 • Verzoek in verband met een nieuw boek

  Beste adoptieouder(s),
   
  We zijn van plan een boek te maken over opgroeien in een multicultureel adoptie- of pleeggezin. In dit boek willen we de stem laten horen van jongeren met een kleurtje die opgroeien bij ouders die er niet hetzelfde uitzien als zij. Hoe is het om dat te ervaren als jongere?
   
  Naast interviews en fotoportretten van de jongeren komt er in het boek een door mij geschreven inhoudelijk hoofdstuk. Daarin staat de vraag centraal: Is het belangrijk om aandacht te schenken aan dergelijke kleurverschillen  - en de bijbehorende cultuur van het land van herkomst - in een adoptie- of pleeggezin? En hoe kun je dat als adoptieouder of pleegouder het beste doen?
   
  Kunnen jullie ons helpen aan geadopteerde jongeren die misschien mee willen doen?
   
  Wie zoeken we?
  We zoeken geadopteerde jongeren tussen de 16 en 18/19 jaar uit diverse landen van herkomst die nog thuis wonen bij hun adoptieouders. Er mogen zeker meer geadopteerde en/of biologische eigen kinderen in het adoptiegezin wonen.
   
  Wat vragen wij van de jongere en het gezin?
  Een van de redacteuren (Femmie, Lindy of Monique) komt langs voor een interview met de jongere. Het gaat er om hoe hij of zij het beleeft om op te groeien in een multicultureel adoptiegezin. Daarna komt de fotograaf (Lilian) langs om een foto van de jongere te maken en een gezinsfoto.
  Natuurlijk krijgt de jongere het nieuwe boek zodra het gepubliceerd is en bovendien zijn of haar eigen fotoportret in een lijstje. Het adoptiegezin krijgt ook een exemplaar van het nieuwe boek en de jongere en het gezin ontvangen een uitnodiging voor het symposium waarop het boek gepresenteerd zal worden.
   
  Wie kunnen er meedoen?
  We zoeken geadopteerde jongeren uit diverse landen van herkomst. Voorwaarde voor meedoen is dat de jongere niet alleen geïnterviewd maar ook gefotografeerd wil worden en dat het adoptiegezin ook op de foto wil.
   
  We zoeken in totaal 7 geadopteerde jongeren. Ook zullen er jongeren uit multiculturele pleeggezinnen worden geïnterviewd.
   
  Helpen jullie mee?
   
  Als je een geadopteerde jongere weet, geef dan het telefoonnummer en/of het emailadres door aan Femmie Juffer. Zij is de contactpersoon voor adoptiegezinnen.
   
  Vriendelijke groet,
   
  Femmie Juffer
  Universiteit Leiden
  Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
   
  PS Met dezelfde redacteuren maakten we eerder een boek met interviews en fotoportretten, ’18 x 18 - Pleegkinderen op de drempel’. Zie: https://lecturis.nl/product/18-x-18/