CSS stopt met internationale adopties

6 februari jl. heeft CSS (Christian Salvation Services Taiwan) ons gemeld te stoppen met internationale adopties. De huidige Taiwanese overheid heeft de afgelopen jaren de mogelijkheden onderzocht om meer binnenlandse adopties te realiseren. Een kinddossier wordt altijd eerst op een binnenlands platform geplaatst. Pas nadat duidelijk is dat er geen mogelijkheden zijn voor binnenlandse adoptie, is internationale adoptie een mogelijkheid.

 

CSS heeft aangegeven dat de adoptieregels in Taiwan in toenemende mate onverenigbaar zijn met de christelijke missie van CSS (die bijvoorbeeld eisen stelt ten aanzien van de achtergrond van adoptieouders). Zij zijn niet bereid om aan deze door de overheid gestelde eisen te kunnen voldoen. De huidige vergunning, die in april 2020 afloopt, zal dan ook na deze periode niet worden verlengd.

 

Er is vanuit het Taiwanteam intensief contact geweest met CSS om te spreken over deze situatie en de consequenties voor de verschillende betrokkenen. Daarnaast zijn alle direct betrokkenen persoonlijk geïnformeerd over deze situatie. CSS heeft nadrukkelijk aangegeven dat het stoppen met internationale adopties op dit moment geen gevolgen heeft voor rootsfinding, rootstravel of het versturen van de follow-up rapportages. Het blijft dus nog steeds van belang om de follow-up rapportages te verzenden.

 

Van al onze contacten hebben we vernomen dat het nog steeds erg lastig is om in Taiwan voldoende ouders te vinden. Het afgelopen jaar zijn we dan ook bezig geweest met het opbouwen van drie nieuwe contacten (Chong Yi, Garden of Hope en de Good Shepherd). Inmiddels zijn we zover dat de eerste ouderdossiers worden verzonden naar  Chong Yi. De overige nieuwe instanties volgen waarschijnlijk binnen enkele maanden.

 

We realiseren ons dat dit bericht een enorme impact heeft voor veel bij CSS betrokken families en kinderen. Als er vragen zijn naar aanleiding van deze situatie kan contact opgenomen worden met het Taiwanteam:

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..