Oproep broers voor interview en fotoshoot

 

 

Welke twee jongens willen meewerken aan een nieuw boek over broers en zussen in adoptiegezinnen? Op onze eerdere oproep kregen we al veel enthousiaste reacties maar dat waren vooral zussen. Nu zijn we nog op zoek naar een jongensduo uit hetzelfde adoptiegezin: twee (adoptie)broers die allebei tussen de 15 en 21 jaar oud zijn. De vraag die centraal staat is: Hoe is het om samen op te groeien in een adoptiegezin?

Kinderpostzegels Nederlands en het Oranjefonds hebben een subsidie toegekend voor het maken van een boek over broers en zussen in adoptie- en pleeggezinnen, met ook aandacht voor de biologisch eigen kinderen in het gezin. In dit boek laten Femmie Juffer, Lindy Popma, Monique Steenstra en fotograaf Lilian van Rooij de stem horen van jongeren die samen opgroeien in een adoptiegezin. Zij maakten eerder het boek ‘Dit huis is een thuis - Opgroeien in een multicultureel adoptie- of pleeggezin’.

 

Naast interviews en fotoportretten van de jongeren komt er in het nieuwe boek een inhoudelijk hoofdstuk geschreven door Femmie Juffer, emeritus hoogleraar adoptie- en pleegzorgstudies. Wetenschappelijk onderzoek is daarbij van belang, maar ook ervaringen in de praktijk. Daarom zijn wij erg benieuwd naar de verhalen van de jongeren zelf.

 

Oproep

We zijn nu op zoek naar een jongensduo: twee broers uit hetzelfde adoptiegezin. Dat kan een duo zijn van twee geadopteerde jongens; het maakt daarbij niet uit of ze biologisch verwant zijn of niet. Het kan ook een duo zijn van een geadopteerde jongen samen met een biologisch eigen zoon van de adoptieouders. Tot slot kan het ook een duo zijn van een geadopteerde jongen die samen met een pleegzoon in hetzelfde adoptiegezin opgroeit.  

 

De fotograaf en de interviewer komen langs en daarbij krijgen de jongeren een exemplaar van het boek ‘Dit huis is een thuis - Opgroeien in een multicultureel adoptie- of pleeggezin’. De afspraken worden in goed overleg gemaakt. De fotograaf en interviewers houden de voorgeschreven RIVM-maatregelen in acht bij het maken van de foto’s en bij het interview.  

 

Natuurlijk krijgen de jongeren het nieuwe boek zodra het gepubliceerd is en bovendien hun foto in een lijstje. Ook ontvangen de jongeren en de adoptieouders een uitnodiging als er een boekpresentatie plaatsvindt.

 

Wil je als adoptieouder of als (geadopteerde) jongere meer weten of je opgeven? Mail dan naar Femmie Juffer: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.