Intakes voor China-kanaal stopt vanwege Corona

Wereldwijd liggen de adoptieprocedures vanuit China stil. Niet alleen kan er niet gereisd worden om de adopties af te ronden en de kinderen op te halen, maar ook de matching en het insturen van nieuwe familie-dossiers is niet mogelijk. Daarom hebben we eind oktober de beslissing moeten nemen om tijdelijk geen nieuwe families meer in te taken.

De situatie is in de tussentijd niet beter geworden. Dit betekent dat we de intake stop nu formaliseren. Er kunnen geen gezinsrapporten meer ingediend worden voor adopties uit China. Deze situatie is in principe tijdelijk, maar veel zal afhangen van de internationale situatie na de coronamaatregelen.

 

De ouders die al in procedure zijn, blijven dit gewoon. Wanneer we de processen weer kunnen opstarten gaan we verder voor deze ouders. We bekijken op dat moment ook of de intakes weer kunnen beginnen. Maar op dit moment hebben we geen zicht op wanneer en hoe Chinese adoptie autoriteit, CCCWA, weer gaat herstarten en is het voor ons niet mogelijk om voor aspirant adoptie families een goed beeld te schetsen over een toekomstige adoptieprocedure.

U kunt zich dus alleen aanmelden bij Meiling als een adoptie vanuit Taiwan mogelijk is. Heeft u hier vragen over? Mail of bel met onze info-lijn: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of op werkdagen van 9-12 uur 06-13155727