Regels voor Centrale Wachtlijsten Meiling


Meiling werkt met wachtlijsten, om een goede en eerlijke doorstroming van de adoptiebemiddeling te bewerkstelligen. Daarbij wordt een onderscheid gemaakt tussen een eerste adoptieprocedure en een tweede of verdere adoptieprocedure. Met enige regelmaat wordt om een uitleg over de werking van de wachtlijst(en) gevraagd. Om een en ander te verduidelijken volgt hieronder een korte uitleg.
Voor meer specifieke vragen kunt u terecht bij: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Centrale Wachtlijst


Na een gesprek bij de Centrale Intake kiest u een land waarvoor u bemiddeld wilt worden. Vervolgens krijgt u een intakegesprek met het special needs-team van het desbetreffende land. Met dit team bekijkt u de mogelijkheden en onmogelijkheden van uw gezin wat betreft het plaatsen van een special needs-kindje. Daarna kunnen ouders doorgaan voor de landenwachtlijsten.

 

China: er is op dit moment geen wachtlijst.
U kunt na de centrale intake dus direct door naar de special needs-intake van China. Daarna volgt de landenintake, papieren klaarmaken en opsturen naar China. Het is lastig om daarna een wachttijd aan te geven tot het voorstel er is. Dit is afhankelijk van de mogelijkheden die u en uw gezin hebben om een special needs-kindje op te nemen. Het is ook afhankelijk van het aantal rapporten dat door CCCWA op de ‘shared list’ geplaatst wordt. De wachttijd tot een voorstel kan variëren van twee maanden tot anderhalf jaar. Ook na een voorstel is het lastig om aan te geven hoe lang het nog duurt voor u uw kindje op kunt halen. Gemiddeld duurt dit ongeveer een half jaar. Het verblijf in China is 15 dagen.

Suriname: In juni 2019 hebben we helaas moeten besluiten om dit kanaal te sluiten. Onder adoptie-landen-Suriname meer informatie hierover.  


Taiwan: Er is op dit moment een centrale wachtlijst.

U kunt na de centrale intake en special needs intake door naar de landenintake. Hier kunt u uw papieren gaan klaarmaken waarna deze opgestuurd zullen worden naar Taiwan. Zie voor verdere informatie over de procedure op deze website de informatie over Adoptie vanuit Taiwan.