Tomorrow Plan

Op initiatief van CCCWA is een bijzonder ambitieus plan opgestart: het Tomorrow Plan.

 

De komende drie jaar worden 30.000 gehandicapte weeskinderen geopereerd. Het gaat daarbij vooral om operabele handicaps als een schisis, open ruggetje en klompvoetjes. Echter ook complexere aandoeningen zoals hartkwalen en waterhoofdjes zullen worden aangepakt.
Voor ons is het eigenlijk onvoorstelbaar dat dit soort operaties niet automatisch worden uitgevoerd. De Chinese werkelijkheid is echter anders. Zolang er geen levensbedreigende situatie is zal in veel gevallen niet worden geopereerd. Zeker niet bij weeskinderen. Het alternatief, leren leven met een handicap, heeft niet alleen fysieke gevolgen. Deze kinderen zullen opgroeien als tweederangs burgers en zullen nooit voor adoptie in aanmerking komen.

 

Door het Tomorrow Plan zullen 30.000 kinderen ontsnappen aan een miserabel lot. Velen zullen alsnog in aanmerking komen voor adoptie of met een minimale handicap als volwassene hun plaats kunnen vinden in de Chinese maatschappij. Elke operatie betekent een wereld van verschil.

 

Meer info op cccwaen.mca.gov.cn

Kinderhulpproject in Beijing

Dit kinderhulpproject is een particulier initiatief.

Momenteel wonen er 26 (meest meervoudig gehandicapte) kinderen in twee appartementen in Beijing. Eén appartement is aangepast voor rolstoelgebruik. De verzorgers(sters) doen hun uiterste best om de kinderen zoveel mogelijk te stimuleren in hun ontwikkeling.Er is een nieuw gebouwtje met wat grond gekocht. Het is de bedoeling dat in dit gebouw ouders en verzorgers worden onderwezen en ondersteuning krijgen bij de opvoeding van hun gehandicapte kind.Meiling heeft een bedrag gestuurd voor een opknapbeurt en inrichting van dit gebouwtje.

 

Voor één jongetje (Bill) is er een bedrag gedoneerd voor een jaar lang persoonlijke verzorging. Bill is een moeilijk bereikbaar autistisch jongetje dat veel verzorging nodig heeft.
 

Jongetje met brandwonden

Via Hopeful Hearts hoorden wij het verhaal van ‘Zhang Zhongqiu’. Een jongetje met ernstige brandwonden. Dit jongetje woont (gelukkig) gewoon bij zijn ouders, maar zij kunnen de noodzakelijke operaties niet betalen.

Meiling heeft inmiddels geld voor één operatie kunnen doneren.
 

Diverse projecten

In China hebben we heel wat projecten lopen. We zetten ze voor u op een rij.

 • Met elke reis gaat €1000 mee waarvan ter plaatse iets voor het kindertehuis wordt aangeschaft. Airco’s, bedjes, speelgoed, luiers, etc.
 • Changsa II:
  - Warmwaterboilers voor eindelijk een warm bad (afgerond).
  - Ambulance. In dit tehuis wonen zowel kinderen als ouderen en gehandicapten. Het ziekenhuis is twintig km rijden, vandaar   dat deze ambulance hard nodig was (afgerond).
  - Wasmachine. Momenteel sparen we voor een tweede wasmachine.
 • Pleeggezinnen: meer info op www.amityfoundation.org.
 • Tomorrow Plan: meer info op cccwaen.mca.gov.cn.
 • Hopeful Hearts: meer info op www.amityfoundation.org.
 • Jongetje met brandwonden.
 • Kinderhulpproject Beijing/Bill.
 • twintig kinderbedjes. Xing Yang Orphanage (afgerond).

Help mee en wordt donateur

 

Stuur een mail naar donateursadministratie@meiling.nl en vermeldt uw naam, adres en welk tehuis of project u wilt ondersteunen en met welk bedrag. Ieder bedrag, groot of klein, is van harte welkom.

 

Tip: wist u dat u giften kunt aftrekken van de belasting? Kijk op www.belastingdienst.nl voor meer informatie hierover.

 

Make the difference en doneer!