PROJECTHULP TAIWAN

 

 

Make the difference!

Met projecthulp ondersteunt Meiling projecten in Taiwan. Dit betekent dat er geld of middelen beschikbaar worden gesteld voor kinderen en/of kindertehuizen in Taiwan. Natuurlijk kan Meiling dat niet alleen, daar heeft zij uw hulp voor nodig. Want uw gift maakt het verschil, voor het kind. Hieronder leest u de informatie over de tehuizen, op welke manier we de tehuizen en daarmee ook de kinderen willen en kunnen helpen en hoe u een gift kan doen.

 

De kindertehuizen

Meiling werkt samen met een aantal organisaties in Taiwan, waaronder Cathwel en CSS. Bij deze organisaties wonen kinderen voor kortere of voor langere tijd in een tehuis. Sommige kinderen worden in Taiwan geadopteerd, anderen in het buitenland. Maar het komt ook voor dat jongeren hun hele jeugd in een kindertehuis wonen. Zowel Cathwel als CSS zijn voor een heel groot deel afhankelijk van giften. Dit is ook te lezen op de websites van beide organisaties: Cathwel: http://www.cs.org.tw/E_index.asp of CSS: http://csstaipei.org/

 

De kinderen

Op dit moment bieden we financiële ondersteuning aan de volgende projecten:
1.   Baby’s in het kindertehuis (CSS en Cathwel)
Meiling helpt deze kinderen door:
- het doneren van een bepaald bedrag zodat de tehuizen zelf de artikelen kunnen aanschaffen.
- de benodigde artikelen in Nederland in te kopen en in Taiwan te (laten) bezorgen.
2.   Baby’s en kinderen met een lichamelijke en/of geestelijke beperking (Cathwel)
Voor deze kinderen zijn soms specifieke hulpmiddelen nodig. Denk aan een rolstoel, speciaal lesmateriaal of aangepaste schoenen, speelgoed en stoelen of zelfs speciale therapie.
3.   Oudere kinderen (Cathwel)
Sponsor een jongere door per maand € 15,00 te schenken. Met dit bedrag worden de jongeren geleerd het geld op de juiste manier te besteden. Want met circa 18 jaar moeten de kinderen zelfstandig zijn en dus met geld om kunnen gaan. Op deze manier dragen wij een steentje bij aan dit leerproces.

4.  The birthmothers (Cathwel)

Cathwel biedt de moeders workshops aan om hen te helpen: nu én in de toekomst. Zo kunnen ze meedoen aan een workshop om knuffeltjes, slabbetjes of stoffen cadeautjes te maken. Op die manier komen de moeders met elkaar in gesprek, maar kunnen zij ook iets voor zichzelf of misschien wel voor hun kindje maken. Ook biedt het hen meer kans op een baan.

 

Wat hebben de tehuizen op dit moment nodig?

Zowel CSS en Cathwel geven regelmatig aan welke artikelen zij nodig hebben. Met uw hulp willen wij het geld voor deze artikelen zo snel mogelijk bij elkaar krijgen. Klik op de naam van een van de kindertehuizen en u krijgt alle informatie over de projecten waar wij financieel kunnen helpen.

 

Vragen?

Stuur dan een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

CATHWEL

 

Bij Cathwel zijn er op dit moment vier projecten die we financieel kunnen ondersteunen.

 

1. De jongste kinderen in het Jonah House

Voor de baby’s
In het Jonah House worden baby’s voor korte of langere tijd met liefde verzorgd. Voor de babyafdeling heeft Cathwel de volgende artikelen nodig:

 

Wat kunnen wij doen?
Voor deze artikelen is een bedrag van € 375 nodig. Natuurlijk wil Projecthulp Taiwan zich inzetten dit geld bij elkaar te brengen.
U toch ook? Make the difference!

 

Helpt u ook mee?
Stuur dan een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en vermeld uw naam, adres, woonplaats en dat u een bedrag wilt schenken aan het project “Voor de baby’s”.  U ontvangt dan van ons de informatie voor de overboeking.

 

2. Kinderen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking

Project 'therapie'

Een aantal kinderen onder de zes jaar die in het Jonah House verblijven, heeft een verstandelijke en/of een lichamelijke beperking. Cathwel zorgt ervoor dat deze kinderen de therapie krijgen die zij nodig hebben om zich zo goed mogelijk te ontwikkelen. Dat kan individuele therapie zijn en/of groeps-speltherapie. Ook daar is geld voor nodig, veel geld zelfs. Om dit geld bij elkaar te krijgen, kunt u Cathwel helpen door geld te schenken. Ieder bedrag is welkom, klein of groot.

Cathwel heeft op jaarbasis veel geld nodig om deze twee vormen van therapie aan te kunnen bieden. Helpt u mee dit bedrag zo snel mogelijk beschikbaar te hebben, zodat de kinderen kunnen profiteren van deze twee soorten therapie?

 

Helpt u ook mee?
Stuur dan een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en vermeld uw naam, adres, woonplaats en dat u een bedrag wilt schenken aan het project “therapie”.  U ontvangt dan van ons de informatie voor de overboeking.

 

3. Hulp voor de birthmothers

Projecthulp Taiwan ondersteunt ook het project “birthmothers” van Cathwel. Cathwel biedt de geboortemoeders workshops aan om hen te helpen: nu én in de toekomst. Zo kunnen de moeders meedoen aan een workshop om kleding, knuffeltjes, slabbetjes of stoffen cadeautjes te maken. Op die manier komen de moeders met elkaar in gesprek, maar kunnen zij ook iets voor zichzelf of misschien wel voor hun kindje maken. Ook biedt het hen meer kans op een baan. Wij steunen dit project van Cathwel van harte.

 

  

 

Helpt u ook mee?
Stuur dan een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en vermeld uw naam, adres, woonplaats en dat u een bedrag wilt schenken aan het project “birthmothers”.  U ontvangt dan van ons de informatie voor de overboeking.

 

 

4. Financiële ondersteuning van de oudere kinderen

Sponsoring van een jongere
In het Jonah House van Cathwel woont een aantal jongeren. Inmiddels zijn er zes Nederlandse gezinnen die maandelijks € 15,00 overboeken naar Projecthulp Taiwan. Dit bedrag wordt door Meiling overgemaakt naar Cathwel. Cathwel zorgt dat dit bedrag beschikbaar is voor de jongeren.


Een leerproces
Dit bedrag is niet zomaar een zakcentje. De jongeren leren het geld op de juiste manier te besteden. Want met circa 18 jaar moeten de kinderen zelfstandig zijn en dus met geld om kunnen gaan. Op deze manier dragen wij een steentje bij aan dit leerproces.

 

Informatie
Het sponsorgezin ontvangt informatie over de jongere die zij sponsoren. Zij worden ook op de hoogte gehouden van hoe het met de jongere gaat. Zij ontvangen ook een paar keer per jaar een briefje van de jongere die zij sponsoren.

 

Interesse?
Wilt u ook een jongere financieel ondersteunen? Meld u dan aan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

CSS

 

Project “Babyvoeding“

Iedere dag gebruiken de verzorgsters van CSS veel babyvoeding  en melkpoeder voor de baby’s in het kindertehuis Mu-En. Per maand bijvoorbeeld 90 blikken melkpoeder. Voor melkpoeder en de potjes babyvoeding is maandelijks een bedrag van minimaal € 1.417 nodig. Natuurlijk zet Projecthulp Taiwan zich in om CSS financieel te ondersteunen bij deze maandelijks terugkerende kosten. Make the difference!
 

Helpt u ook mee?
Stuur dan een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en vermeld uw naam, adres, woonplaats en dat u een bedrag wilt schenken aan het project “babyvoeding”.  U ontvangt dan van ons de informatie voor de overboeking.

 

 

 

Help mee en wordt donateur

 

Stuur een mail naar donateursadministratie@meiling.nl en vermeldt uw naam, adres en welk tehuis of project u wilt ondersteunen en met welk bedrag. Ieder bedrag, groot of klein, is van harte welkom.

 

Tip: wist u dat u giften kunt aftrekken van de belasting? Kijk op www.belastingdienst.nl voor meer informatie hierover.

 

Make the difference en doneer!