Donateurs

Indien u via Stichting Meiling zou willen adopteren dient u donateur te worden van de stichting. Maar ook als u, om welke reden dan ook, Stichting Meiling een warm hart toedraagt, kunt u donateur worden. Op die manier steunt u de stichting en haar doelstellingen. Tegelijk blijft u op deze wijze het beste op de hoogte van alle ontwikkelingen.

 

De donateursbijdrage is minimaal € 50 per kalenderjaar. (Ongeacht in welke maand u donateur geworden bent).

 

U kunt donateur worden door het inschrijfformulier in te vullen. Hierna ontvangt u een machtiging voor een automatische incasso. Zodra Meiling deze van u retour heeft, zult u worden opgenomen als donateur.

 

De machtiging kunt u terugsturen naar :

Donateurssecretariaat

Kantoor Meiling

Postbus 7

3465 ZG  Driebruggen

 

Een nieuwe vorm van donateurschap

Er is een nieuwe vorm van donateurschap in het leven geroepen. Veel mensen die via Stichting Meiling geadopteerd hebben, lezen vijf of tien jaar later de Meiling Mailing niet meer, of bezoeken de website niet meer. Dat hoeft niet meer voor hen. Het basisidee voor een nieuwe vorm van donateurschap is als volgt:

  • Op enig moment mag men donateur worden van Meiling tegen een veel lager bedrag.
  • Zowel kind als ouders kunnen donateur worden.
  • De kosten bedragen €15 per jaar.
  • Ouders kunnen op deze nieuwe manier van donateurschap overschakelen vijf jaar nadat het laatste kind geadopteerd is.
  • Men ontvangt geen Meiling Mailing meer.
  • Wel ontvangt men uitnodigingen voor en informatie over de Meilingdagen.
  • Daarbij wordt aanvullende informatie meegestuurd (met telefoonnummers, verwijzingen, boeken-info, nazorginfo, rootsinfo, etc).
  • Verder hebben deze mensen (maar eigenlijk iedereen....) “recht” op onze rootsondersteuning (vragen stellen, reisinfo, travelkit, etc.)

Commissie donateursactiviteiten Stichting Meiling

De Commissie donateursactiviteiten bestaat uit een team van vijf mensen, die namens de Stichting een aantal activiteiten organiseert voor alle donateurs. Deze activiteiten bestaan uit een jaarlijkse familiedag en twee thema-informatieavonden.  

 

Zowel op de familiedag als op de twee informatieavonden is onze projectwinkel Mei things aanwezig waar u artikelen kunt kopen uit India, Suriname, Taiwan en China. Naast het genoemde team zijn er drie vaste medewerkers die deze winkel verzorgen. De opbrengst van de winkel wordt besteed aan projecthulp. In de winkel ligt een map ter inzage waarin u de projecten kan bekijken.
 

De jaarlijkse Meilingdag

 

Deze vindt doorgaans plaats op de derde zaterdag september. De locatie is een pretpark of dierentuin. Op deze dag is het mogelijk om, naast het genieten van de locatie, elkaar te ontmoeten en de verschillende landencontactpersonen te spreken. Voor deze dag worden ook buitenlandse gasten uitgenodigd met wie de stichting een bijzondere band heeft.

 

 

Voor de aspirant-adoptieouder is het mogelijk om op deze dag het speciale inloopuur te bezoeken waar men met elkaar kan kennismaken. De landencontactpersonen zijn daarbij ook aanwezig om u te voorzien van informatie. De familiedag is een evenement waar veel Meilingers op af komen. De afgelopen Meilingdagen zijn gehouden in Ouwehands Dierenpark in Rhenen (2011), attractiepark Toverland in Sevenum (2012), dierentuin Burgers Zoo (2013), de Efteling (2014 – 25 jarig jubileum) en Dierenpark Amersfoort (2015), Duinrell (2016),Ouwehands Dierenpark Rhenen (2017), Avonturenpark Hellendoor (2018), Themapark Aviodrome (2019)

 

 

De thema-avonden

De thema-avonden zijn speciaal bedoeld als informatieavond over uiteenlopende onderwerpen voor (aspirant-)adoptieouders. Er wordt een spreker uitgenodigd die een bepaald onderwerp toelicht, waarna er gelegenheid is tot het stellen van vragen. Thema’s die o.a. behandeld zijn; speltherapie, adoptie uit China, adoptie uit Taiwan, kiezen voor een special needs-kindje, Rootsreizen. Op deze avonden is het natuurlijk ook mogelijk om de landencontactpersonen te spreken, zodat u van het laatste nieuws op de hoogte bent. De avonden vinden plaats in zalencentrum HF de Witte in De Bilt. Mocht u een idee hebben voor een bepaald thema of heeft u een onderwerp dat u graag op één van de thema-avonden behandeld ziet, dan kunt u dat aan de commissie voorstellen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 
Tijdens deze avonden kunt u leuke artikelen en boeken kopen bij projectwinkel Mei things en de boekentafel. Indien in de uitnodiging aangegeven kan er ook (gebruikt) speelgoed en/of kleding t.b.v. Stichting Zorg voor Suriname worden ingeleverd. Voor zowel de thema-avonden als de Meilingdag ontvangen alle donateurs van de Stichting Meiling een persoonlijke uitnodiging. De informatie is ook terug te vinden op de website onder ‘Agenda’. N.B. De Meilingdag kunnen wij alleen organiseren met hulp van extra vrijwilligers.  Bezoekt u onze Meilingdag en wilt u een uurtje meehelpen, dan kunt u zich melden via ons e-mailadres. Voor ideeën, vragen en opmerkingen of wilt u als organisatie op onze avonden aanwezig zijn, dan kunt dit eveneens aan ons doorgeven via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.