Update Chinateam

Op dit moment zoeken wij ouders voor kindjes die vanuit China voor adoptie in aanmerking komen.Op dit moment zoeken wij ouders die een kindje uit China kunnen adopteren. Omdat wij op dit moment, meer kindjes zien die voor adoptie in aanmerking komen dan dat wij ouders hebben, kunnen we tijdelijk een aantal aspirant adoptieouders extra toelaten.

 

Denkt u dat uw gezinsrapport aan onderstaande vereisten voldoet dan wordt u van harte uitgenodigd om uw gezinsrapport bij ons ter beoordeling aan te bieden. Ook als u eerder door ons bent afgewezen, maar denkt dat onderstaande wensen en grenzen nu wel bij u passen, dan willen wij hier graag met u over in gesprek.

 

In principe zoeken wij a.s. adoptieouders die open staan voor onderstaande:

 • Een ruime leeftijdsgrens, minimaal tot 48 maanden.
 • Een combinatie van special needs uit onderstaande categorieën:
  • gecompliceerde te verhelpen, medische aandoeningen waarvoor regelmatig operaties, therapie, medicatie en/of controle nodig is, en/of
  • blijvende lichamelijke aandoeningen/ziektes waarvoor regelmatig behandeling, therapie, medicatie en/of controle nodig is, en/of een nog niet in te schatten zorgintensiteit met onzekerheden nu en in de toekomst.

Omdat de meeste kindjes waarvoor wij ouders mogen zoeken een schisis hebben, in combinatie met een special needs uit een van bovenstaande categorieën, hechten wij veel waarde aan het open staan voor een kindje met deze special needs.

 

Verder vragen wij alle aspirant adoptieouders open te staan voor een achterstand in ontwikkeling, groei etc. die te relateren is aan het opgroeien in een kindertehuis en/of het medische rapport van het kindje. Ook vragen wij u open te staan voor de(kans op)een syndroom. Dit geldt niet alleen bij een eerste adoptie, maar ook voor aspirant adoptieouders die een tweede en/of volgende kindje willen adopteren uit China.

 

Bij binnenkomst van uw rapport bij Stichting Meiling zal aan de hand van uw gezinsrapport een globale interpretatie plaatsvinden of u mogelijk bemiddelbaar bent. Mocht het gezinsrapport hiervoor onvoldoende duidelijkheid bieden dan kan het zijn dat u gevraagd wordt een special needs lijst in te vullen.

 

Wilt u meer informatie en/of u aanmelden dan kunt u een mail sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en/of op werkdagen tussen 09.00 en 12.00 uur bellen met het kantoor van Stichting Meiling 0613155727.

Centrale wachtlijst voor Cathwel

Vanaf 01-10-18 is er voor bemiddeling door de organisatie Cathwel/CWLF een centrale wachtlijst ingevoerd ivm een stop op ouders welke open staan voor een kindje met een leeftijdsgrens van <48 maanden.
Deze stop heeft te maken met het grote aantal dossiers wat momenteel bij Cathwel/CWLF ligt. Dit heeft te maken met een toename aan ouders die voor bemiddeling uit Taiwan kiezen.

De route wordt dan als volgt:

 • Gezinsrapport komt binnen bij kantoor Meiling
 • SN intaketeam beoordeelt of ouders op basis van het rapport geschikt zijn voor bemiddeling
 • Ouders zijn bemiddelbaar na SN intake
 • Leeftijdsgrens <48 maanden ==> centrale wachtlijst
 • Bij een voorstel uit betreffende organisatie kunnen ouders die bovenaan de centrale wachtlijst staan door naar de landenintake

Wk AdoptieKids 2019

Het WK AdoptieKids (www.wkadoptiekids.com) verbindt kinderen met een adoptie-achtergrond door middel van sport (voetbal) en plezier. Ontmoeten is belangrijker dan winnen! Op zaterdag 22 juni 2019 wordt het 10e WK AdoptieKids gehouden op Sportpark Blankenstein in Vianen. Het WK AdoptieKids is voor kinderen in de leeftijd van 5 tot 18 jaar. De kinderen verdedigen met passie en trots hun geboorteland. Naast het sportieve onderdeel is er een culturele markt met allerlei producten uit de verschillende landen. Voor meer informatie over de inschrijving ga je naar www.wkadoptiekids.com of zoek je onze facebookpagina (Stichting WK AdoptieKids) op.

 Graag tot ziens op het WK AdoptieKids!

Update Meilingdag 2018

Update Meilingdag 2018

Zaterdag 15 september is het zover, de Meilingdag 2018. We bezoeken dit jaar Avonturenpark Hellendoorn. Natuurlijk hopen we op een geslaagde dag met heerlijk weer.

 

Nog geen toegangskaarten besteld?
Voor deze Meilingdag kunt u profiteren van een aantrekkelijk entreetarief van € 15 (vanaf 3 jaar). U regelt het snel en eenvoudig op avonturenpark.nl/meiling. U betaalt middels iDEAL en ontvangt de tickets in uw mailbox. Meer informatie leest u in het bericht onder ‘Agenda’. Bij aankomst op het park maakt u gebruik van de groepskassa voor Meiling. Neem naast uw tickets ook uw uitnodiging mee deze dag.

 

Let op: GEEN inzameling speelgoed of kleding
De Stichting Zorg samen voor Suriname is op het laatste moment verhinderd. Dit betekent dat er GEEN inzameling van speelgoed en kleding plaatsvindt tijdens de Meilingdag.

Programma

10.00 – 17.00 uur             Openingstijden Avonturenpark
10.00 – 11.00 uur             Ontvangst met koffie/thee/fris en iets lekkers
11.00 – 11.30 uur             Muzikale opening met Kareltje & Jasmijn (locatie: Openluchttheater)
11.30 – 13.00 uur             Meilingmarkt  
11.30 – 12.00 uur             Afhalen Meiling-presentje voor de Meiling-kinderen  
11.30 – 12.30 uur             Inloopuur aspirant-adoptieouders  
14.00 – 16.00 uur             Meilingmarkt  
14.00 – 15.00 uur             Afhalen Meiling-presentje voor de Meiling-kinderen 
15.00 – 16.00 uur             Inloopuur landencontactpersonen, bestuur, Nazorg, buitenlandse gasten Taiwan 

De Meilingmarkt en de inloopuren vinden plaats in De Berghoeve.

 

Meilingmarkt
Op zoek naar informatie over adoptie? Rootsreizen? Een uniek cadeau? Leuke hebbedingetjes? Kom dan vooral naar de Meilingmarkt (u kunt helaas niet pinnen, dus neem voldoende contant geld mee).

De volgende standhouders kijken uit naar uw komst: Mei-things, Boekentafel, Basic Trust, Chinese Rootstravel, China Inside, Lotus Tours, PANGEA, Giggling Bamboo Travel, Stichting De Gele Vlieger, Stichting Care4Tina, Schmink for Joy, Kalligrafie Meiaoi, Stichting Eline, Henry Wang.

Op uitnodiging van Chinese Rootstravel is ook mevrouw Tao Qi aanwezig op de markt, voor vele Chinareizigers een bekend gezicht.

Graag tot 15 september!

Buitenlandse gasten op Meilingdag 2018

De volgende buitenlandse gasten zullen op de Meilingdag aanwezig zijn:

 • CWLF: Mw. Chih-Hung en de directeur Mw. Li-Fang.
 • CSS: Mw. Amanda Chang(chief social worker en Mw. Jining-Ho social worker
 • Cathwel: Mw. Cecilia Chyn(Coördinator programma rootsfinding) en Mw.Jean Liu(social worker)

Zij kijken er naar uit om kinderen en hun ouders te ontmoeten.

 

Hartelijke groet,

Het Taiwanteam.

Centrale wachtlijst voor CSS

Vanaf 01-07-18 zal er voor bemiddeling door de organisatie CSS, Taiwan een centrale wachtlijst worden ingevoerd ivm een stop op ouders welke opstaan voor een kindje met een leeftijdsgrens van <48 maanden. Deze stop heeft te maken met het grote aantal dossiers wat momenteel bij CSS, Taiwan ligt. Dit heeft te maken met een toename aan ouders die voor bemiddeling uit Taiwan kiezen.

 

De route wordt dan als volgt:

 1. Gezinsrapport komt binnen bij kantoor Meiling
 2. SN intaketeam beoordeelt of ouders op basis van het rapport geschikt is voor bemiddeling door CSS
 3. Ouders zijn bemiddelbaar na SN intake
 4. Leeftijdsgrens <48 maanden ==> centrale wachtlijst CSS
 5. Bij een voorstel uit CSS kunnen ouders die bovenaan de centrale wachtlijst staan door naar de landenintake.

Voor Cathwel en CWLF is deze nieuwe werkwijze nog niet van toepassing blijven we de huidige procedure hanteren.

Ouders gezocht

Het Taiwanteam is op aanvraag van één van onze contacten in Taiwan, op zoek naar ouders voor een kind van 4,5 jaar oud.

Het betreft een kind met een (zware) sociaal belastte achtergrond en een visuele beperking ten gevolge van een aangeboren oogaandoening (persisterend hyperplastisch primair glasvocht) met als gevolg daarvan wazig zien, “lui oog” beiderzijds, scheelzien en nystagmus. Mensen met deze (zeldzame) oogaandoening zullen nooit een volledig normaal zicht ontwikkelen, maar de mate van uiteindelijke visuele beperking varieert en is nog niet te voorspellen. Momenteel heeft het kind een bril en is de visus dusdanig dat het zijn ontwikkeling niet in de weg staat.

Er is tevens sprake van een zowel cognitieve als motorische ontwikkelingsachterstand, waarvoor het kind therapie krijgt en sindsdien goede vooruitgang maakt.

Het kind zal in de toekomst onder controle en behandeling bij een oogarts blijven.

Daarnaast het het kind extra ondersteuning nodig m.b.t. zijn ontwikkelingsachterstand. Mogelijk is speciaal onderwijs geïndiceerd, dan wel onderwijs aangepast op het gezichtsvermogen.

 

Staat u open voor dit kindprofiel en heeft u toestemming, beschreven in het gezinsrapport, voor een combinatie van bovengenoemde special needs dan nodigen wij u van harte uit contact op te nemen met het Taiwanteam (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)

Donatie van Sem aan CSS

 

Afgelopen week heeft Sem Wetzels - namens een aantal sponsoren - een donatie gedaan aan CSS, kindertehuis in Taiwan. Sem overhandigde de directie van CSS een aantal cheques, met prachtige bedragen voor de volgende projecten: babyvoeding, schoeisel en kleding voor verzorgend personeel, therapie voor de kinderen in het tehuis, huidverzorging. Net zoals Projecthulp Taiwan is ook CSS heel blij en verrast met deze prachtige bedragen en natuurlijk zijn we heel trots op Sem die deze acties - samen met zijn ouders - heeft geïnitieerd.

 

Projecthulp Taiwan bedankt de opa`s en oma`s van Sem en Meike, het Zuyderland MC (locatie Heerlen, laboratorium medische microbiologie), Dr. Els de Brauwer, bezoekers en deelnemende leerlingen aan de Culturele Avond 2018 en de directie van het Sint-Janscollege te Hoensbroek, de Frans Gijzelsstichting/Rotary Parkstad Heerlen en Bassischool De Bron Neerbeek voor alle donaties. Echt geweldig!

 

Wilt u ook iets betekenen voor de kinderen in de kindertehuizen van CSS of Cathwel? Neem contact met ons op, we helpen u graag verder:

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via een persoonlijk bericht.

Wk AdoptieKids 2018

 

Het WK AdoptieKids (www.wkadoptiekids.com) verbindt kinderen met een adoptie-achtergrond door middel van sport (voetbal) en plezier. Ontmoeten is belangrijker dan winnen! Op zaterdag 23 juni a.s. wordt het 9e WK AdoptieKids gehouden op Sportpark Blankenstein in Vianen. Ruim 900 kinderen in de leeftijd 5 tot 18 jaar verdedigen met trots hun geboorteland. Kom ook kijken, aanmoedigen en genieten van dit unieke en kleurrijke evenement! Naast het sportieve onderdeel is er een culturele markt met allerlei producten uit de verschillende landen. Graag tot ziens op het WK AdoptieKids! WK AdoptieKids, het WK waar we wel bij zijn!

 

 

Projectleider “Na thuiskomst”

Binnen Stichting Meiling zijn wij op zoek naar iemand die projectmatig het proces naar een nieuwe vormgeving en invulling van de activiteiten "na thuiskomst" wil trekken.

Op dit moment kent Stichting Meiling een team Nazorg dat in samenwerking met de landenteams China en Taiwan steun en hulpverleent aan de thuiskomende gezinnen. Met elkaar zijn de teams tot de conclusie gekomen dat de huidige vorm van nazorg de lading niet meer dekt. Er zijn andere inzichten, andere behoeften en het is dus tijd voor iets nieuws. Iets wat past bij de adoptiekinderen en hun ouders voor nu en in de toekomst.

Functieomschrijving:
Het doel van deze functie is het aanhoren, meedenken, mogelijkheden onderzoeken en uitvoeren in teamverband betreffende praktische zaken na thuiskomst met adoptiekindje, aanspreekbaarheid voor ouders, adoptiekinderen, roots, etc.). Van ieder team zal een afgevaardigde in dit project gaan meedraaien.

Wat hebben we nodig:

 

Iemand

 • met kennis van en/of ervaring heeft en/of affiniteit heeft met adoptie.
 • met positieve energie die uit zichzelf initiatieven neemt om met mensen in gesprek te gaan en te verbinden
 • die de huidige werkgroep aan wil sturen en motiveren
 • met een frisse en open blik op de onderwerpen die hieronder vallen
 • die daadkrachtig is
 • die een helikopter view houdt over de teams (doel voorop, boven teambelangen)
 • met het vermogen om uitkomsten bondig op papier te zetten en te bespreken met de diverse interne en mogelijke externe partners

Wat bieden wij:

 • Uitdagend en afwisselend werk in een organisatie met zeer veel betrokkenen en gemotiveerde mede-vrijwilligers binnen de boeiende context van interlandelijke adoptie.

Gemiddelde tijdsbesteding:

 • Inschatting 4 uur per week op projectmatige basis voor maximaal 1 jaar.

Heb je interesse, stuur dan een mail met motivatie & CV en/of voor meer informatie naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Vacatures Stichting Meiling 2018

Bij Stichting Meiling werken meer dan 100 vrijwilligers in verschillende teams. Met elkaar dragen we bij aan:

 

 • activiteiten gericht op de bemiddeling bij adoptie van buitenlandse kinderen
 • activiteiten gericht op het verlenen van projecthulp ten behoeve van kinderen in de zendende landen, 
 • activiteiten voor de donateurs.

Op dit moment hebben we de volgende vacatures:   


Algemeen bestuurslid
Commissie Donateurs Activiteiten
Communicatie - redactiemedewerkers
Coördinator Suriname
Interne Auditor
Kwaliteitsfunctionaris
Maatschappelijk werker Follow Up Taiwan
Personeelszaken / HRM

Naast de genoemde vacatures zijn we als Meiling op zoek naar een tijdelijke vrijwilliger welke Meiling gaat helpen om te voldoen aan de nieuwe regels rondom de privacywetgeving. Per 25 mei 2018 is de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) van toepassing, waaraan alle organisaties in Europa moeten voldoen.
Wie heeft hier kennis van en ervaring mee en wil Meiling hierbij helpen?

Ben jij bereid om een deel van je tijd, energie en mogelijkheden in te zetten voor onze stichting? Draag je graag je steentje bij aan het adoptietraject of aan de projecthulp en houd je van samenwerken? Dan zijn wij op zoek naar jou! Je kunt het formulier, op de laatste pagina van dit bestand, invullen en mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Wij nemen dan snel contact met je op.