Vacature medewerker Centrale Intake

Voor het voeren van de centrale intakegesprekken zijn wij op zoek naar een enthousiaste intaker. Van de betreffende persoon wordt verwacht dat hij/zij het leuk vindt om de eerste contacten met ouders binnen Meiling te leggen.

Functieomschrijving:
• Het beoordelen van gezinsrapportages van de Raad voor de Kinderbescherming
• Het voeren van intakegesprekken met aspirant-adoptieouders
• Het afhandelen van de daarbij behorende administratieve zaken (uitnodigingen, verslagen, bevestigingsbrieven etc.)
• Aanspreekpunt voor een of meer teams binnen Meiling
• Bijdragen aan de ontwikkeling van beleid

Wat hebben we nodig:
• Minimaal Hbo denk – en werkniveau
• Iemand met kennis van of ervaring of affiniteit met adoptie.
• Communicatieve vaardigheden op het gebied van gesprekken voeren
• Een kritische lezer
• Bij voorkeur woonachtig in de regio Amsterdam/Utrecht of Den Haag.

Wat bieden wij:
• Uitdagend en afwisselend werk in een organisatie met zeer veel betrokkenen en gemotiveerde mede-vrijwilligers binnen de boeiende context van interlandelijke adoptie.

Gemiddelde tijdsbesteding:
• Afhankelijk van aantal aanmeldingen. Variërend van 1 avond per maand tot 1 avond per week voor de intakegesprekken.

Heb je interesse, stuur dan een mail met motivatie & CV en/of voor meer informatie naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Ouders gezocht

Het Taiwanteam is op aanvraag van één van onze contacten in Taiwan, op zoek naar ouders voor een kind van 4,5 jaar oud.

Het betreft een kind met een (zware) sociaal belastte achtergrond en een visuele beperking ten gevolge van een aangeboren oogaandoening (persisterend hyperplastisch primair glasvocht) met als gevolg daarvan wazig zien, “lui oog” beiderzijds, scheelzien en nystagmus. Mensen met deze (zeldzame) oogaandoening zullen nooit een volledig normaal zicht ontwikkelen, maar de mate van uiteindelijke visuele beperking varieert en is nog niet te voorspellen. Momenteel heeft het kind een bril en is de visus dusdanig dat het zijn ontwikkeling niet in de weg staat.

Er is tevens sprake van een zowel cognitieve als motorische ontwikkelingsachterstand, waarvoor het kind therapie krijgt en sindsdien goede vooruitgang maakt.

Het kind zal in de toekomst onder controle en behandeling bij een oogarts blijven.

Daarnaast het het kind extra ondersteuning nodig m.b.t. zijn ontwikkelingsachterstand. Mogelijk is speciaal onderwijs geïndiceerd, dan wel onderwijs aangepast op het gezichtsvermogen.

 

Staat u open voor dit kindprofiel en heeft u toestemming, beschreven in het gezinsrapport, voor een combinatie van bovengenoemde special needs dan nodigen wij u van harte uit contact op te nemen met het Taiwanteam (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)

Donatie van Sem aan CSS

 

Afgelopen week heeft Sem Wetzels - namens een aantal sponsoren - een donatie gedaan aan CSS, kindertehuis in Taiwan. Sem overhandigde de directie van CSS een aantal cheques, met prachtige bedragen voor de volgende projecten: babyvoeding, schoeisel en kleding voor verzorgend personeel, therapie voor de kinderen in het tehuis, huidverzorging. Net zoals Projecthulp Taiwan is ook CSS heel blij en verrast met deze prachtige bedragen en natuurlijk zijn we heel trots op Sem die deze acties - samen met zijn ouders - heeft geïnitieerd.

 

Projecthulp Taiwan bedankt de opa`s en oma`s van Sem en Meike, het Zuyderland MC (locatie Heerlen, laboratorium medische microbiologie), Dr. Els de Brauwer, bezoekers en deelnemende leerlingen aan de Culturele Avond 2018 en de directie van het Sint-Janscollege te Hoensbroek, de Frans Gijzelsstichting/Rotary Parkstad Heerlen en Bassischool De Bron Neerbeek voor alle donaties. Echt geweldig!

 

Wilt u ook iets betekenen voor de kinderen in de kindertehuizen van CSS of Cathwel? Neem contact met ons op, we helpen u graag verder:

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via een persoonlijk bericht.

Wk AdoptieKids 2018

 

Het WK AdoptieKids (www.wkadoptiekids.com) verbindt kinderen met een adoptie-achtergrond door middel van sport (voetbal) en plezier. Ontmoeten is belangrijker dan winnen! Op zaterdag 23 juni a.s. wordt het 9e WK AdoptieKids gehouden op Sportpark Blankenstein in Vianen. Ruim 900 kinderen in de leeftijd 5 tot 18 jaar verdedigen met trots hun geboorteland. Kom ook kijken, aanmoedigen en genieten van dit unieke en kleurrijke evenement! Naast het sportieve onderdeel is er een culturele markt met allerlei producten uit de verschillende landen. Graag tot ziens op het WK AdoptieKids! WK AdoptieKids, het WK waar we wel bij zijn!

 

 

Projectleider “Na thuiskomst”

Binnen Stichting Meiling zijn wij op zoek naar iemand die projectmatig het proces naar een nieuwe vormgeving en invulling van de activiteiten "na thuiskomst" wil trekken.

Op dit moment kent Stichting Meiling een team Nazorg dat in samenwerking met de landenteams China en Taiwan steun en hulpverleent aan de thuiskomende gezinnen. Met elkaar zijn de teams tot de conclusie gekomen dat de huidige vorm van nazorg de lading niet meer dekt. Er zijn andere inzichten, andere behoeften en het is dus tijd voor iets nieuws. Iets wat past bij de adoptiekinderen en hun ouders voor nu en in de toekomst.

Functieomschrijving:
Het doel van deze functie is het aanhoren, meedenken, mogelijkheden onderzoeken en uitvoeren in teamverband betreffende praktische zaken na thuiskomst met adoptiekindje, aanspreekbaarheid voor ouders, adoptiekinderen, roots, etc.). Van ieder team zal een afgevaardigde in dit project gaan meedraaien.

Wat hebben we nodig:

 

Iemand

 • met kennis van en/of ervaring heeft en/of affiniteit heeft met adoptie.
 • met positieve energie die uit zichzelf initiatieven neemt om met mensen in gesprek te gaan en te verbinden
 • die de huidige werkgroep aan wil sturen en motiveren
 • met een frisse en open blik op de onderwerpen die hieronder vallen
 • die daadkrachtig is
 • die een helikopter view houdt over de teams (doel voorop, boven teambelangen)
 • met het vermogen om uitkomsten bondig op papier te zetten en te bespreken met de diverse interne en mogelijke externe partners

Wat bieden wij:

 • Uitdagend en afwisselend werk in een organisatie met zeer veel betrokkenen en gemotiveerde mede-vrijwilligers binnen de boeiende context van interlandelijke adoptie.

Gemiddelde tijdsbesteding:

 • Inschatting 4 uur per week op projectmatige basis voor maximaal 1 jaar.

Heb je interesse, stuur dan een mail met motivatie & CV en/of voor meer informatie naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Vacatures Stichting Meiling 2018

Bij Stichting Meiling werken meer dan 100 vrijwilligers in verschillende teams. Met elkaar dragen we bij aan:

 

 • activiteiten gericht op de bemiddeling bij adoptie van buitenlandse kinderen
 • activiteiten gericht op het verlenen van projecthulp ten behoeve van kinderen in de zendende landen, 
 • activiteiten voor de donateurs.

Op dit moment hebben we de volgende vacatures:   


Algemeen bestuurslid
Commissie Donateurs Activiteiten
Communicatie - redactiemedewerkers
Coördinator Suriname
Interne Auditor
Kwaliteitsfunctionaris
Maatschappelijk werker Follow Up Taiwan
Personeelszaken / HRM

Naast de genoemde vacatures zijn we als Meiling op zoek naar een tijdelijke vrijwilliger welke Meiling gaat helpen om te voldoen aan de nieuwe regels rondom de privacywetgeving. Per 25 mei 2018 is de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) van toepassing, waaraan alle organisaties in Europa moeten voldoen.
Wie heeft hier kennis van en ervaring mee en wil Meiling hierbij helpen?

Ben jij bereid om een deel van je tijd, energie en mogelijkheden in te zetten voor onze stichting? Draag je graag je steentje bij aan het adoptietraject of aan de projecthulp en houd je van samenwerken? Dan zijn wij op zoek naar jou! Je kunt het formulier, op de laatste pagina van dit bestand, invullen en mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Wij nemen dan snel contact met je op.

Uitnodiging jongerenreis 2018

Aan jou en je ouders,
Cathwel Service organiseert dit jaar voor de 10de keer een rootsfinding reis voor geadopteerde jongeren tussen de 18 en de 25 jaar.


De reis zal bestaan uit het leren kennen van het land door een korte rondreis en  vrijwilligerswerk in het kindertehuis. Ook is er gelegenheid om, als dat mogelijk is, een ontmoeting met je biologische familie te hebben. De reis bied je de kans om persoonlijk kennis te maken met je geboorteland en door het vrijwilligerswerk (dat bestaat uit het doen van activiteiten met de kinderen) te ervaren hoe het leven in het kindertehuis er aan toe gaat.
Namens de Stichting Meiling benaderen wij jou met de vraag of je belangstelling hebt om deel te nemen aan deze reis.

 

Op reis?
De reis wordt als groep gemaakt. Door Cathwel worden jongeren uit diverse landen uitgenodigd. Tijdens deze periode verblijf je in het Jonah House en is er begeleiding vanuit Cathwel. In het Jonah house delen de jongeren die deelnemen aan de rootsfindingreis een aantal appartementen met elkaar. Er gaat geen Nederlandse begeleiding mee. Als er voor de reis gekozen wordt betekent dit dat er voor het volledige programma gekozen wordt.

Wanneer?   
De reis vindt plaats in juli of augustus voor een periode van 2 weken.  De data staan bij Cathwel nog niet vast omdat ze willen inventariseren wanneer de meeste jongeren kunnen reizen. Cathwel heeft aangegeven dat de exacte datum begin april kan worden vastgesteld als alle aanvragen binnen zijn. Wij zullen zodra we hier nieuws over hebben contact opnemen met de deelnemers aan deze reis.

 

Kosten?
Het vliegticket van de reis komt voor rekening van jezelf, de kosten variëren van ongeveer   € 1.200,- tot € 1.400 per persoon. De rondreis, het verblijf en de verzekering in Taiwan wordt door Cathwel verzorgd. Zakgeld voor leuke souvenirs en dergelijke is wel handig en is ook voor je eigen rekening.

 

Roots
Je mag aangeven of je een ontmoeting wilt met je biologische familie in Taiwan. (Dit moet je aangeven in het aanmeldingsformulier dat je via ons kan krijgen als je de reis wilt gaan maken). De maatschappelijk werkster van Cathwel zal, indien mogelijk, contact zoeken met je biologische familie. Als het tot een ontmoeting komt dan word je begeleid door de maatschappelijk werkster van Cathwel. Ook is het de bedoeling dat je een lijstje met vragen voor je biologische familie naar Taiwan stuurt. Hier hoor je later meer over, maar dan kan je er alvast over na gaan denken.

Engelse taal:
Het is wel belangrijk dat je de Engelse taal verstaat en spreekt. Dit is een voorwaarde om mee te mogen. Als je twijfelt of je Engels voldoende is, neem dan even contact op.

Wil je graag in groepsverband een bezoek van twee weken aan je geboorteland brengen? Spreek en versta je Engels? Vind je het leuk om in contact te komen met andere geadopteerde jongeren uit Taiwan? Heb je ongeveer EUR 1200,-- over voor een vliegticket? Meld je dan aan!

Vragen:
Ongetwijfeld heb je nog vragen over de reis, neem gerust contact met ons op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Deze uitnodiging:
Het kan zijn dat je deze uitnodiging al eerder hebt ontvangen en toen nog geen interesse had, dan is dit nu misschien veranderd en heb je nu wel iets aan deze uitnodiging. Graag krijgen we toch even een reactie, ook als er geen belangstelling is voor dit jaar.
Wil je in het vervolg deze uitnodiging niet meer ontvangen, laat dit dan even per email aan ons weten, dan kunnen we daar rekening mee houden.
Als uw kind niet in staat is om te reizen vanwege fysieke - , medische -  of andere redenen, dan vernemen wij dat graag en passen wij dit in ons systeem aan. Buiten naam/adres/woonplaats/geboortedatum hebben wij geen kindspecifieke gegevens tot onze beschikking.

Belangstelling? Laat het weten!
De aanvraag moet uiterlijk eind feburari bij Cathwel zijn om een definitieve datum te kunnen vaststellen. Laat daarom zo snel mogelijk weten of  je zin hebt, dan kunnen we je een aanvraag formulier en verdere informatie toe sturen.

Met vriendelijke groet,
RootsTeamTaiwan

Marijke ter Harmsel/ Gerdine Kwakernaak
Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Chinees Nieuwjaar 2018, gezinsbijeenkomst

Zorgen voor getraumatiseerde adoptiekinderen

Voor de cursus ‘Zorgen voor getraumatiseerde adoptiekinderen’ die begint op 23 april as, zijn nog plaatsen vrij. Ouders krijgen handvatten om beter met heftig gedrag van hun kind om te gaan en om aan herstel te werken. Meer informatie en aanmelden

Vacature Commissie Donateursactiviteiten

Organisatietalent gezocht!

 

De Commissie Donateursactiviteiten is op zoek naar enthousiast personen (m/v) die ons team willen versterken. Wij organiseren voor en in samenwerking met het bestuur van de Stichting Meiling tenminste 2 informatieavonden en de jaarlijkse Meilingdag.

Hiervoor wordt een aantal keren per jaar (8x) vergaderd in de avonduren en daarnaast worden voor de Meilingdag een aantal pretparken/dierentuinen bezocht. Het team bestaat momenteel uit 5 personen. Twee vrijwilligers gaan stoppen met hun werk. Dus ben je creatief, een teamplayer, communicatief ingesteld, initiatiefrijk en heb je organisatietalent en goede ideeën, dan komen we graag in contact met je.

 

Wat hebben we nodig:

 • Minimaal Hbo denk – en werkniveau
 • Bij voorkeur iemand  met eigenschappen zoals:
  • Creatief
  • Teamplayer
  • Communicatief
  • Initiatiefrijk
  • Organisatietalent
  • Goede ideeën

Wat bieden wij:

 • Uitdagend en afwisselend werk in een organisatie met zeer veel betrokkenen en gemotiveerde mede-vrijwilligers

Gemiddelde tijdsbesteding:

 • 2-3 uur per week (afhankelijk of er een vergadering is)

Stuur je motivatie en/of voor meer informatie naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Vacature algemeen bestuurslid

Op dit moment hebben we de volgende vacature: Algemeen bestuurslid


Heb jij een helicopterview en wil je je talenten inzetten voor adoptie? Voor verbreding van het bestuur zijn wij op zoek naar een nieuw bestuurslid. Het landelijk bestuur is verantwoordelijk voor het beleid, de organisatie, financiën en de ontwikkeling van Meiling, mede in relatie tot het ontwikkelende werkveld van de interlandelijke adopties. Daarnaast houdt het bestuur zich ook bezig met de samenwerking met andere vergunningshouders en externe relaties zoals het ministerie, inspectie, adoptievoorzieningen en Euradopt.

 

Functieomschrijving

 • Deelname aan de vergaderingen van het bestuur en operationeel overleg met de diverse interne teams, zoals de landenteams
 • Deelname aan overleg met andere vergunningshouders, ministerie of adoptievoorzieningen over onder meer wet- en regelgeving
 • Bijdragen aan een goede externe verantwoording, bijvoorbeeld in een jaarverslag, jaarrekening, kwaliteitskeurmerk en vergunning
 • Aanspreekpunt voor een of meer teams binnen Meiling
 • Bijdragen aan de ontwikkeling van beleid
 • Coördinerende taken of communicatie intern of extern

Wat hebben we nodig:

 • Minimaal Hbo denk – en werkniveau
 • Bij voorkeur iemand met:
  • Juridische of medische kennis of
  • Ervaring van bestuurskunde of HRM
  • Bij voorkeur met beleidsmatige of bestuurlijke ervaring
  • Kennis van of ervaring of affiniteit met adoptie

Wat bieden wij:

 • Uitdagend en afwisselend werk in een organisatie met zeer veel betrokkenen en gemotiveerde mede-vrijwilligers binnen de boeiende context van interlandelijke adoptie

Gemiddelde tijdsbesteding:

 • 4-8 uur per week (afhankelijk of er een vergadering is) De maandelijkse bestuursvergadering en 1x per 6 weken een OOM-bijeenkomst vinden altijd plaats op woensdagavond, centraal in het land.

Stuur je motivatie en/of voor meer informatie naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Kerstkaarten projecthulp Taiwan 2017

Bestel unieke kerstkaarten bij projecthulp Taiwan en steun daarmee Cathwel en CSS

 

Naar aanleiding van de tekenwedstrijd op de Meilingdag, hebben wij de mooiste tekeningen uitgekozen als ontwerp op de kerstkaarten. Een setje van 10 kerstkaarten kost € 8,95 exclusief verzending.

 

U kunt kiezen uit 2 type setjes:

 1. Gemixt setje van 10 kaarten van 10 verschillende ontwerpen = € 8,95 (excl. verzending) per setje
 2. Setje van 10 kaarten van hetzelfde ontwerp [nummer] (alleen mogelijk vanaf 3 setjes) = € 26,85 (excl. verzending) voor 3 setjes.

  Voor de kaarten is geen envelop nodig (formaat ansichtkaart, A6).

  U kunt tot zondag 3 december uw kerstkaarten bestellen door te mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met daarin:
 • aantal setjes
 • type setje
 • naam
 • adres
 • postcode
 • plaats

U ontvangt dan een bevestiging met daarin vermeld het totaalbedrag inclusief verzendkosten en het bankrekeningnummer, zodat u het geld kunt overmaken. De bestelde kerstkaarten zijn uiterlijk 10 december bij u in huis.

 

 

 

 

Porselein met karakter - Geheimen op Chinees porselein ontrafeld

In het Gemeentemuseum Den Haag is vanaf 25 maart (t/m 22 oktober) de tentoonstelling Porselein met karakter – Geheimen op Chinees porselein ontrafeld te zien.

 

Sierlijke penseelstreken die tot de verbeelding spreken: Chinese karakters hebben iets magisch. Niet alleen omdat de tekens er – zeker in onze westerse ogen – zo mooi uitzien, maar ook omdat karakters prachtige symboliek bevatten en de verhalen die worden verteld vaak heel bijzonder zijn. Vanaf 25 maart laat het Gemeentemuseum porselein voor zichzelf spreken door de mysteries achter het Chinese schrift dat erop staat te ontrafelen. De tentoonstelling Porselein met karakter vertelt verhalen die je meenemen op reis door China. Verhalen over gebruiken, geloof, liefde, mythische figuren of historische gebeurtenissen.

Al sinds de oprichting van de Verenigde Oost-Indische Compagnie, 400 jaar geleden, spreekt de schoonheid van het Chinese porselein de Nederlanders tot de verbeelding. De welgestelde Nederlanders verzamelden obsessief het blauw en wit, maar hadden vaak geen idee dat deze objecten evenveel verhaal bevatten als de inkt op een vel papier in een manuscript. De decoraties zijn veel meer dan sierlijke ornamenten. Dus de grote vraag luidt: wat betekenen die betoverend blauwe tekens nu eigenlijk?

Zoals een hart in het westen een symbool voor liefde is, zo draagt ieder Chinees karakter als een symbool betekenis mee. Een kalligraaf kan ieder symbool zelfs een extra betekenis geven aan de hand van de gekozen schrijfstijl. Een klein Chinees karakter kan op die manier een heel grote betekenis hebben. En een verzameling van zulke karakters en andere symbolische afbeeldingen kunnen zelfs een heel uitgebreid verhaal vertellen. Dit is ook het geval op veel porseleinen siervoorwerpen. Iedere bloem draagt een bepaalde betekenis met zich mee en ieder dier wenst je iets toe. De decoraties en teksten op het porselein refereren aan confucianistische gebruiken, taoïstische wereldbeelden, of vertellen over helden of liefde voor een ieder die aandachtig leest.

Onder de beeldschone façade van het porselein zijn fascinerende verhalen te vinden. Zie de objecten en raak verzonken in de verhalen van de rijke Chinese cultuur en de hedendaagse erfgenamen ervan. Van 16e-eeuws porselein tot 21e-eeuwse contemporaine interpretaties: keer op keer worden er kenmerkende verhalen verteld uit de Chinese cultuur.

De tentoonstelling is een initiatief van de samenwerkende musea Aziatische keramiek en toont porselein uit ruim 15 Nederlandse musea en particuliere collecties. Daarnaast zijn er uiteenlopende, hedendaagse interpretaties van porselein met karakter te zien van David Derksen, Hella Jongerius, Hans van Koolwijk, Jelle Mastenbroek, Cristiana Vignatelli, Marcel Wanders en Henk Wolvers.