China banner h600-4.jpg

Meiling informatieavond: thema Spraak- en taalontwikkeling van geadopteerde kinderen

Meiling informatieavond: thema Spraak- en taalontwikkeling van geadopteerde kinderen

Van 03 februari 2017 19:30 tot 03 februari 2017 22:00 Bewaar de kalender

Bij Cultureel & Vergader Centrum H.F. Witte Henri Dunantplein 4, 3731 CL De Bilt, Nederland

Waardering:

 

 

 

   

 

 

Meiling Informatieavond: Spraak- en taalontwikkeling van geadopteerde kinderen


Taal, spraak en communicatie ontwikkelen zich aan de hand van de omgeving van een kind. Een kind heeft geïnteresseerde volwassenen nodig die contact maken, het kind aanvoelen en kijken en luisteren naar dat wat een kind bezig houdt en er woorden aan geven.

Problemen in de taal, spraak en communicatieontwikkeling kunnen zich op verschillende momenten en op verschillende wijze in het leven van het kind uiten. Zo kan het langer duren voordat een kind gaat praten of is het moeilijk om wederkerig contact te krijgen met een kind. Er zijn ook kinderen die heel veel praten maar niet uit de voeten kunnen met de inbreng van de ander.

Hoe werkt dit bij geadopteerde kinderen?
Tijdens de presentatie op deze Meiling Informatieavond wordt ingegaan op de vraag hoe de spraak- en taalontwikkeling verloopt bij geadopteerde kinderen. Wat hebben zij nodig? Wat is de invloed van de gehechtheidsontwikkeling op de spraak- en taalontwikkeling? Wat kunt u als adoptieouder hierin betekenen?
     
Programma
19.30 – 20.00 uur    Ontvangst met koffie/thee, bezoek projectwinkels Mei Things & boekentafel
20.00 – 20.10 uur    Welkom en mededelingen
20.10 – 21.00 uur    ‘Spraak- en taalontwikkeling van geadopteerde kinderen’ – Lonneke Winters
21.00 – 21.15 uur    Pauze
Vanaf 21.15 uur       Gelegenheid tot het stellen van vragen aan het team Nazorg van Stichting Meiling en Lonneke Winters
                             Bezoek landencontactpersonen, Mei Things & boekentafel (betaling contant)

De presentatie wordt verzorgd door Lonneke Winters. Zij is logopediste en tevens gespecialiseerd in sensorische informatieverwerking. Lonneke heeft een bijzondere interesse in de behandeling van adoptiekinderen en geeft regelmatig lezingen en workshops over haar werk. Uiteraard is er voldoende ruimte voor het stellen van uw vragen. Er is geen kinderopvang aanwezig.

Aanmelden
Bent u aanwezig? Meld u dan (gratis) aan voor deze avond door bovenaan de pagina op de knop ‘Deelnemen’ te klikken. Zo helpt u ons de avond zo goed mogelijk te organiseren en krijgt u bericht van ons mocht er onvoorzien een wijziging optreden.

Inzameling speelgoed/kleding
Zoals altijd is het aan het begin van de avond mogelijk om speelgoed of kleding dat u niet meer gebruikt in te leveren bij de Stichting Zorg samen voor Suriname. Zo komen uw spullen terecht op een goede plek.

 

Commissie Donateursactiviteiten
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


2017-02-03 19:30:00
2017-02-03 22:00:00