China banner h500-6.jpg

Informatatieavond - Therapeutisch ouderschap

Van 17 juni 19:30 tot 17 juni 23:00 Bewaar de kalender

Bij Cultureel & Vergader Centrum H.F. Witte Henri Dunantplein 4, 3731 CL De Bilt, Nederland

Categorieën: Informatieavond

Waardering:

Therapeutisch ouderschap

Hechtingsproblematiek

 

Veronique Renting en Annemieke Terpstra zijn allebei ouders van adoptiekinderen. Ze ontdekken allebei dat passende hulp bij hechtingsproblematiek erg ingewikkeld is. Na eigen onderzoek komen ze uit in Engeland waar Therapeutic Parenting een begrip is. Dit is een manier van opvoeden die je kan inzetten bij getraumatiseerde kinderen en wat uitgaat van verbinding in plaats van belonen en straffen wat vaak niet werkt bij kinderen met een hechtingsstoornis. Zo is de naam: Therapeutisch Ouderschap geboren.

 

Veronique en Annemieke geven deze avond informatie, handvatten en tips over omgaan met hechtingsproblematiek. Er is ook een werkboek beschikbaar: Dat bepaal ik zelf wel. Dit boek is speciaal voor kinderen en jongeren met een hechtingsstoornis. Ze leren wat de hechtingshandicap inhoudt en hoe ze er mee om kunnen gaan. Ook is er een boek: Ik haat je, , blijf bij mij. Hierin vertellen ouders over hun ervaringen. Tijdens de lezing en na de pauze is er voldoende ruimte voor het stellen van vragen. Kijk voor meer informatie op de website: therapeutischouderschap.nl

 

Programma

19.30 – 20.00 uur Ontvangst met koffie/thee & Bezoek projectwinkel Mei Things & boekentafel
20.00 – 20.10 uur Welkom en mededelingen
20.10 – 21.15 uur Lezing Therapeutisch ouderschap
21.15 – 21.30 uur Pauze

Vanaf 21.30 uur

 

Gelegenheid tot het stellen van vragen aan het team Nazorg van Stichting Meiling, Veronique Renting en Annemieke Terpstra.  Bezoek landencontactpersonen, Mei Things & boekentafel (betaling contant)


U komt toch ook?
Aanmelden kan eenvoudig (en vrijblijvend) via meiling.nl. Dit geeft ons een goede indruk van de belangstelling voor deze avond. Er is geen kinderopvang aanwezig.

 

Graag tot vrijdag 17 juni

 

Hartelijke groet,

Commissie Donateursactiviteiten (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)

 

 

 

 


2022-06-17 19:30:00
2022-06-17 23:00:00