China banner h1200-2.jpg

Informatatieavond - Ervaringen met rootsreizen

Van 31 maart 2023 19:30 tot 31 maart 2023 23:00 Bewaar de kalender

Bij Cultureel & Vergader Centrum H.F. Witte Henri Dunantplein 4, 3731 CL De Bilt, Nederland

Categorieën: Informatieavond

Waardering:

Ervaringen met rootsreizen

 

Deze informatieavond wordt verzorgd door Hanna Scherpbier en Ineke Vinke.


Hanna is in 2010 samen met haar ouders, broertje en zusje op reis gegaan naar haar geboorteland China. Ze zijn op bezoek geweest bij de kindertehuizen en hebben het land leren kennen waar ze alle drie vandaan komen. Hanna zat net op de middelbare school en stond niet zo stil wat adoptie was. Haar broertje en zusje zaten zelfs nog op de basisschool. Hoe vonden zij het? Inmiddels 13 jaar later blik Hanna terug op deze reis. Hoe heeft ze deze reis ervaren? Hoe was deze reis voor haar ouders? Was er stress voor of tijdens de reis? Hoe kijkt ze er nu op terug? Graag vertelt Hanna jullie meer over haar rootsreis.

 

Anneke Vinke is orthopedagoog en heeft een eigen adoptiepraktijk. Op reis gaan naar je geboorteland is leuk, maar ook spannend. Soms kan het zijn dat je er stress van krijgt. Wat als je heel erg gestrest bent voor zo’n reis of als je heel gestrest raakt tijdens de reis? Hoe werkt eigenlijk je stress systeem? Stel je dat je sowieso al een actief stress systeem hebt? Bijvoorbeeld omdat je in het begin van je leven ingrijpende zaken hebt meegemaakt, zoals bij veel geadopteerden het geval is. Of omdat je het voor je ouders goed wil doen en daarvan stress ervaart? Anneke gaat in op het stress-systeem, de aanleg, de werking en vooral ook op manieren om stress te reguleren, thuis en op reis. Door oefeningen ervaart u zelf hoe je eigen stress-systeem werkt, hoe je dit kan reguleren bij jezelf en een ander. Dit komt misschien wel van pas bij een reis naar het geboorteland.

 

Programma

19.30 – 20.00 uur Ontvangst met koffie/thee & Bezoek projectwinkel Mei Things & boekentafel en organisaties van rootsreizen
20.00 – 20.05 uur Welkom en mededelingen
20.05 – 20.45 uur Ervaring van Hanna Scherpbier
20.45 – 21.45 uur Lezing van Anneke Vinke

Vanaf 21.45 uur

 

 

Pauze en gelegenheid tot het stellen van vragen aan Hanna & Anneke en het team Nazorg van Stichting Meiling
Bezoek landencontactpersonen, organisaties van rootsreizen,
Mei Things (betaling pin/contant) & boekentafel (betaling contant)


U komt toch ook?
Aanmelden kunt u eenvoudig en vrijblijvend doen door een mail te sturen met hoeveel personen u komt naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Graag tot 31 maart

 

Hartelijke groet,

Commissie Donateursactiviteiten (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)

 

 

 

 

2023-03-31 19:30:00
2023-03-31 23:00:00