De Organisatie

 

Profiel van Stichting Meiling

Meiling is een vrijwilligersorganisatie. Daar hebben we bewust voor gekozen. We willen namelijk een persoonlijk contact onderhouden met ouders en kinderen. Tegelijk streven we ernaar zo snel en efficiënt mogelijk te werken. De organisatie bestaat dan wel uit vrijwilligers, maar we werken op een professionele manier. Zaken worden vlot en duidelijk geregeld.
Al onze werkprocedures zijn beschreven en worden regelmatig tegen het licht gehouden. Daarbij past ook dat Meiling sinds 2001 ISO 9001 gecertificeerd is.
Dat alles doen we tegen minimale kosten. Meiling is dan ook een stichting zonder winstoogmerk. Door het Ministerie van Financiën is Meiling erkend als een goededoelenorganisatie (ANBI). Donaties en giften aan Meiling zijn fiscaal aftrekbaar. Meiling is ingeschreven bij de Kamer van Koophandel in de regio Den Haag onder nummer S 41011705.

 

Interne Organisatie

De interne organisatie van Stichting Meiling wordt aangestuurd vanuit het bestuur. Ter ondersteuning van het bestuur is er een donateurssecretariaat, een boekhouding, een commissie die zich met projecthulp bezighoudt, enzovoorts. Voor de donateurs is er een "ledenservice". Dit houdt in dat er vier keer per jaar een periodiek verschijnt met daarin allerlei nieuws (de Meiling Mailing). Verder is een commissie die bijeenkomsten organiseert waarbij mensen met Meiling kunnen kennismaken.